Momirović: Cilj da Srbija postane prepoznatljiva po uspešnim porodičnim firmama

VRANJE – Domaće kompanije imaju vitalnu ulogu u jačanju naše privrede i ponosan sam na domaće firme koje ne samo da opstaju, već i aktivno doprinose ekonomskom rastu, rekao je danas ministar trgovine Tomislav Momirović nakon obilaska maloprodajnog objekta “Leon“ u Vranju, koji posluje kao članica udruženja Domaći Trgovački Lanac – DTL.

“Kompanija ‘Leon Conditors’ učestvuje u akciji ‘Bolja cena’ i siguran sam da građani Vranja prepoznaju koliko smo energije uložili kako bi ljudima obezbedili da 36 kategorija proizvoda kupuju po nižim cenama i samim tim uštede i nekoliko hiljada dinara“, istakao je ministar Momirović.

Naveo je da je Vranje u poslednjim godinama doživelo značajan napredak, da su postignuti rezultati ohrabrujući, ali da smo svesni koliko je još posla pred nama. “Uveren sam da je ovo tek početak, i u narednom periodu planiramo intenzivirati napore kako bismo doveli nove investitore u Vranje, zaposlili još ljudi, povećali plate jer je naš osnovni cilj da plate porastu na 1.400 evra, da penzije budu 600 evra i nećemo se zaustaviti dok taj cilj ne ispunimo“, naglasio je Momirović.

Zajedno sa Momirovićem, maloprodajni objekat “Leon“ je obišao gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, koji je istakao da lokalna samouprava podržava mala i srednja preduzeća. Ministar je danas obišao i kompaniju “DN Company“ u Vladičinom Hanu koja je specijalizovana za proizvodnju furnira i nameštaja. “Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas u Vladičinom Hanu, a još veće zadovoljstvo je kada rezimiramo šta smo sve uradili u prethodnim godinama.

Ovaj grad danas potpuno drugačije izgleda, sada broji više od 4.000 zaposlenih čime se znatno unapredila ekonomska situacija grada“, naglasio je ministar Momirović. On je ukazao veliko poštovanje vlasniku kompanije “DN Company“ kao i njegovoj porodici na dostignutom nivou proizvodnje i činjenici da zapošljavaju više od 110 ljudi. “Svi smo zaboravili kako je ova zemlja izgledala posle 2001. godine, kada smo prolazila kroz težak ekonomski period, ali uprkos izazovima, iznikle su moćne i velike firme u svim delovima naše zemlje pa i ovde u Vladičinom Hanu”, rekao je ministar.

“Danas kada vidite sve te sjajne ljude koji rade, uz kvalitet proizvoda koju ova kompanija pravi i uz konkurentnost na globalnom tržištu poput Kanade, Japana, širom Evrope kao i ovde u Srbiji ne možete da ne budete ponosni. Zamolio sam menadžment da nastavi s naporima za širenje poslovanja i traženje novih investicionih prilika, jer verujem da će to doneti korist ne samo Vladičinom Hanu i jugu Srbije, već celoj našoj zemlji“, zaključio je ministar Momirović.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.