logo transparend vojvodina uzivo

Mojsilović i Roman o bezbednosnoj situaciji u regionu i odnosima VS i NATO

BEOGRAD – Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović primio je danas šefa Vojne kancelarije za vezu NATO-a u Beogradu brigadnog generala Đampjera Romana. 

Na sastanku je bilo reči o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u regionu, aktivnostima Vojne kancelarije za vezu i ukupnim odnosima Vojske Srbije i NATO-a, sa posebnim osvrtom na saradnju sa Kforom.

Uz ocenu da partnerski i profesionalni odnosi sa NATO-om doprinose izgradnji mira i stabilnosti u regionu, general Mojsilović je istakao da je Vojska Srbije posvećena nastavku saradnje u svim oblastima od obostranog interesa i dodao da uspostavljeni mehanizmi saradnje u okviru Programa Partnerstvo za mir to i omogućuju.

Govoreći o stanju bezbednosti na Kosovu i Metohiji, načelnik Generalštaba je istakao da je za zaštitu srpskog nacionalnog, kulturno-istorijskog i verskog nasleđa u Pokrajini ključno prisustvo misije međunarodnih snaga i izrazio uverenje da će Kfor, kao jedini legitimni bezbednosni akter na Kosovu i Metohiji, u svim situacijama postupati nepristrasno i profesionalno u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.