logo transparend vojvodina uzivo

Moj sin u bolnici, dok nasilnik šeta gradom

PARAĆIN – Tata, molim Boga da budem isti kao što sam bio – reči su koje mi je moj pretučeni sin napisao u poruci na „Vajberu“ dok trpi nesnosne bolove, pa ne može da govori, ni da jede, ni da spava! Gledamo se samo u video-pozivu, čekamo da vidimo šta će da kaže skener, da li će biti potrebna još jedna operacija. Još ne mogu da verujem šta mu se dogodilo dok je bio u školi na velikom odmoru. Da mu nasilnik tako priđe s leđa, udari ga bokserom i slomi mu vilicu. Da je moj sin sada u bolnici, dok on slobodno šeta gradom!

 

Ovako govori Predrag Stevanović, otac pretučenog tinejdžera Kristijana (17), kog je u petak, 4. marta, napao V. P. (22) dok je u kiosku brze hrane, koji se nalazi ispred kapije dvorišta Mašinsko-elektrotehničke škole u Paraćinu, kupovao pljeskavicu u pauzi između dva časa. Nasilnik je, inače, stariji brat učenika prvog razreda iste škole sa kojim se desetak minuta pre toga Kristijan sukobio. Od siline udarca, za koji porodica tvrdi da je nanet bokserom, Kristijan se onesvestio, a prvi su reagovali učenici koji su dečakovim mobilnim telefonom pozvali oca, a on policiju.

Porodica pretučenog dečaka, otac, majka Valentina i sestra Anđela ogorčeni su nasilništvom koje nikako nije smelo da se dogodi na mestu za koje kažu da bi trebalo da bude najbezbednije. Nezadovoljni su i brzinom reagovanja škole, a posebno jer je nasilnik saslušan i pušten da se brani sa slobode.

– Moj brat trpi velike bolove i imaće dug oporavak. Bar šest – sedam meseci moraće da pije i jede samo na cevčicu. Osim što mu je vilica slomljena, polomljen mu je i vilični zglob. Ovo je brutalan čin i razumeće nas svaka sestra i svi roditelji na svetu koji mogu da zamisle kako se mi sada osećamo – kaže Kristijanova starija sestra Anđela.

Direktorka škole Slađana Bogdanović navodi da ju je o nasilju za vreme velikog odmora informisao školski policajac.

– O svemu je obaveštena Školska uprava, koja je svu dokumentaciju koju smo prikupili prosledila Ministarstvu prosvete. Mi imamo video – nadzor i školskog policajca koji pokriva sve četiri srednje škole, ali pošto se nasilje desilo van dvorišta škole, kamere nisu zabeležile šta se dogodilo, a policajac je bio u holu škole – kaže Bogdanovićeva.

 

KRIVIČNA I PREKRŠAJNE PRIJAVE

Policijska uprava u Jagodini saopštila je da će po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva podneti krivičnu prijavu protiv mladića iz okoline Paraćina zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška telesna povreda. On se sumnjiči da je 4. marta ispred škole zadao više udaraca sedamnaestogodišnjem učeniku koji je ošamario njegovog šesnaestogodišnjeg brata, učenika iste škole.

– Šesnaestogodišnjak je, prethodno, pljunuo na patiku sedamnaestogodišnjaka, pa je protiv njega podneta prekršajna prijava za prekršaj nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje, dok je protiv sedamnaestogodišnjaka podneta prekršajna prijava za prekršaj vršenje nasilja – navodi se u saopštenju policije.

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.