Mnogi reše da dignu ruku na sebe u zatvoru: Seku vene, prerežu grkljan ili se obese iza rešetaka!

PADINSKA SKELA – K. D. je samo jedan u nizu osuđenika koji je sebe povredio

Zatvorenik K. D. (32) koji robija u Kazneno-popravni zavod u Padinskoj Skeli, nezadovoljan radom suda, pokušao je nedavno da presudi sebi. On je nađen sa povredama na vratu i po rukama, odmah je intervenisao zatvorski lekar i prevezen je u bolnicu.

K. D. je, prema nezvaničnim informacijama, nedavno stigao u KPZ Padinska Skela i nalazio se na prijemnom odeljenju. Iza brave nije trebalo da provede mnogo vremena, jer je osuđen na kratku zatvorsku kaznu, ali je uprkos tome pokušao da se ubije navodno zbog nezadovoljstva radom suda.

Njegov slučaj nije usamljen i mnogi su odlučili da dignu ruku na sebe iza zatvorskih rešetaka. Telo muškarca pronađeno je u pritvorskom centru u Prizrenu početkom decembra prošle godine. Sumnja se da je presudio sebi na prozoru kupatila sobe u kojoj je bio pritvoren, saopšteno je iz službe za obezbeđivanje kazneno-popravnih objekata.

Ubio se pritvorenik F. I., rođen 1987. godine, navodi se u saopštenju i dodaje da su u vezi sa tim slučajem suspendovani odgovorni službenici i da su obavešteni policija i tužilac.

Tvrdi se da je F. I. imao zdravstvene tegobe psihičke prirode, da je mentalno ometen u razvoju, zbog čega se kontinuirano lečio kod zatvorskog lekara, psihijatra i psihologa.

Žiletom presekao vene

Višestruki povratnik Đorđe Z. iz Čačka obesio se 21. jula prošle godine dok je izdržavao kaznu u niškom Kazneno-popravnom zavodu. On je ranije sa tužilaštvom sklopio sporazumno priznanje krivice i osuđen je na pet godina i 10 meseci zatvorske kazne. Po ubrzanoj proceduri iz Okružnog zatvora u Čačku prebačen je u Niš. Obešenog su ga u zatvorskoj ćeliji zatekli čuvari, a zatvorski lekar pokušao je i reanimaciju, ali, nažalost, bez uspeha.

Đorđe Z. je uhapšen 21. juna nakon što je istog dana u kafiću u Nemanjinoj ulici u Čačku pucao na sugrađanina Marka Š. (27). Osuđen je zbog krivičnog dela teška telesna povreda i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Foto: pixabay

U zatvoru u Sremskoj Mitrovici, krajem maja prošle godine, u sobi za osuđenike, osuđenik star 40 godina, žiletom je sebi presekao vene na vratu i rukama. On je preminuo po prijemu u bolnicu, a zašto se odlučio da digne ruku na sebe za sada nije poznato. Osuđenik je izdržavao kaznu zatvora zbog teške krađe.

Goran Janković, koji je bio u zatvoru zbog trostrukog ubistva, krajem februara 2020. godine presudio je sebi u Okružnom zatvoru u Novom Sadu. On je u maju 2019. godine ubio ženu Mirjanu, taštu Nadu i tasta Branislava pred svojom decom.

Razbijenim ogledalom prerezao grkljan

Gnusni zločin koji je šokirao srpsku javnost odigrao se 24. maja 2019. godine u jutarnjim časovima, a prethodila mu je prijava Jankovićeve supruge zbog nasilja u porodici. Kako je i sam ispričao na saslušanju, kobnog jutra došao je kući iz kafane i “nešto mu je kvrcnulo u glavi”, pa je odlučio da ode kod žene u kuću gde je živela sa roditeljima, kako bi joj se osvetio.

U rancu je poneo macolu i garderobu koja će mu kasnije koristiti za beg. Čim je došao na kućni prag Pajića, izvadio je macolu i nasrnuo na svog bivšeg tasta Branislava jer je bio najkrupniji. Zatim je ušao u kuću i nastavio svoj krvavi pir. Nasrnuo je na taštu i njoj takođe presudio udarcem macolom. A onda se ustremio na suprugu. Kako je i sam ispričao, najpre je tuko i davio, želeći da iskali sav bes na njoj, a zatim joj je ubrzo i presudio.

Foto: Printscreen/Youtube/Silly Telly

Marko Nikolić, koji je 12. jula 2017. godine u Centru za socijalni rad u Rakovici ubio ženu i dete, prerezao je sebi karotidu u zatvorskoj ćeliji krajem decembra iste godine. On je sebi prerezao grkljan razbijenim ogledalom. Zatvorski čuvari su čuli lomljavu posle koje su upali u ćeliju i zatekli krvavu scenu. Nikolić je odmah prebačen u Urgentni centar i bio je kritično, a preminuo je 31. decembra oko 22 sata.

Nikolić je nožem ubio svoju suprugu Maju Đorđević, dok je četvorogodišnjeg sina Mihajla zadavio, ispred Centra za socijalni rad u Ulici Miška Krajnca u Rakovici u Beogradu. Stravično ubistvo dogodilo se 12. jula 2017. godine, oko 15 sati, u vreme kada je Nikolić vraćao sina majci, nakon što je sa njim proveo dan.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: