Mlinci sa piletinom i pečurkama je jelo iz snova: Obiman ručak spremljen u rekordnom vremenu

Mlinci su tradicionalno jelo na našim prostorima i deifnitivno jedno od najukusnijih. Neki bi rekli da su ovo „domaće lazanje“, ali mnogi ih rangiraju iznad italijanskog specijaliteta.

Mlince možemo videti u raznim receptima i u kombinacijama sa različitim sastojcima. No, mlinci sa piletinom i pečurkama i to u kremastom sosu, nemaju zamerke i prava je kulinarska fantazija.

Sastojci za mlince sa piletinom i pečurkama:

1 pakovanje mlinaca, oko 250g
400g pečuraka, jedno pakovanje
2 komada pilećeg belog mesa
1 kocka za supu
300 g kačkavalja
300ml pavlake za kuvanje
200-250 g kačkavalja
so, biber i biljni začini

Pirprema mlinaca sa piletinom i pečurkama:

Piletinu isecite na kockice, začinite i stavite da se isprži.

Pečurke očistite i isecite po dužini.

Dodajte pečurke u isti tiganj ili šerpici gde je piletina.

Neka se dinstaju na srednjoj vatri.

Uzmite jednu dublju i široku posudu i sipajte oko pola litra tople vode. Mlince potopite u nju i ostavite par minuta da upiju.

Izvadite piletinu i pečurke kašikom i u tiganj sipajte pavlaku za kuvanje, koja će poprimiti savršen ukus od prethodnog prženja.

U posudu za pečenje stavite jedan sloj pavlake za kuvanje iz tiganja, preko natopljene mlince, pa piletinu i pečurke. Prekrijte ponovo sosom i opet postavite mlince. Tako dok ne dođete do poslednjeg željenog sloja.

Pecite u rerni na 200 stepeni 20 minuta. Pred kraj pospite kačkavalj preko svega i vratite da se istopi.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: