Mitrovica uskoro dobija turistički info centar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

SREMSKA MITROVICA – Sremskomitrovački turistički info centar biće uskoro otvoren u, kako se navodi na sajtu Grada, objektu nekadašnjeg „Aureusa”.

Radovi na rekonstrukciji tog objekta su počeli, a finansira ih Ministarstvo turizma, trgovine i telekomunikacija sa 8,4 miliona dinara i Grad Sremska Mitrovica sa 1,7 miliona dinara.

Kako je prilikom obilaska radova rekao Miroslav Jokić, načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu, rok za izvođenje radova je 90 dana.

Najveći deo prostora turističkog info centra biće izložbeni prostor tzv. “showroom”, gde će biti izloženi suveniri, štampani i elektronski materijali koji prezentuju naša lokalna bogatstva i turističke potencijale, a manji deo objekta će biti iskorišćen za kancelarijski prostor.

Sremska Mitrovica ima mnogo toga da ponudi domaćim i stranim turistima, od fruškogorskih lepota, preko bogatog kulturno-istorijskog i materijalnog nasleđa antičkog Sirmijuma, do raznolikosti flore i faune Specijalnog rezervata prirode „Zasavica”, rekao je Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice i dodao da je ove godine započeta priprema i novog turističkog proizvoda za naredno leto, a to je gradska plaža i letovanje na Savi.

Svi ovi turistički potencijali sada će se lakše prezentovati posetiocima našeg grada putem turističkog info centra koji je decenijama unazad nedostajao Sremskoj Mitrovici.

Biće to mesto gde će turisti moći da dobiju sve potrebne servisne informacije, da kupe neki od gradskih suvenira, da probaju i kupe neke od sremskih specijaliteta, ali i da u degustacionom salonu predahnu uz šoljicu kafe, čašu domaćeg soka ili fruškogorskog vina lokalnih proizvođača.

Tagovi:

Pročitajte još: