Misteriozan prizor na ulazu u kuću Đokića: Pored umrlice zaljepljena novčanica! (FOTO)

Da li je u slučaju Đokića ovaj prizor povezan sa narodnim običajima i verovanjem našeg naroda ili je u pitanju aludiranje da su Đokići ubijeni zbog novca, ostaje da se vidi

Čitav slučaj ubistva tročlane porodice Đokić iz sela Moravac kod Aleksinca odigrao se pod velom tajne i od početka je probudio veliku zainteresovanost građana za ishod tog nezapamćenog zločina.

Toliko je bilo neverovatnih priča da nismo stigli da uočimo zanimljiv detalj na ulazu u kuću tragično ubijenih Gorana i Gordane i njihove ćerke Lidije. Na crnoj tkanini zakačena je umrlica, a iznad njihovih imena nalazi se prikačen novac.

Nekoliko hiljada dinara pričvršćeno je zihernadlama.

                  24sedam/Goran Sivački

Običaj darivanja novca pokojnicima zadržao se i u našim krajevima, ali je običaj da se stavi ili u sanduk pokojnika ili da se daruje porodici preminulog.

Da li je u slučaju Đokića ovaj prizor povezan sa narodnim običajima i verovanjem našeg naroda ili je u pitanju aludiranje da su Đokići ubijeni zbog novca, ostaje da se vidi.

Da podsetimo, sinoć je priveden Goranov brat od tetke, Goran Džonić, koji je živeo samo nekoliko metara od rođaka. Navodi se da su bili bliski i da su se posećivali. Kod osumnjičenog su navodno pronađeni novac i predmeti povezani sa tročlanim ubistvom.

Tagovi:

Pročitajte još: