Mislite da umete da ispržite savršena jaja na oko? Ako ne koristite čačkalicu, imate još da učite

Prženje jaja je, priznaćete, jedan od najlakših poslova u kuhinji i apsolutno svako može bez problema da ga obavi, zar ne? Zapravo, ne.

Tačno je da jaja na oko može apsolutno svako da isprži, ali, retko ko zna da isprži jaja na oko tako da ona budu savršena. Razbiti jaje iznad tiganja sa vrelim uljem, verovali ili ne, uopšte nije dovoljno.

Srećom, iskusne domaćice su često voljne da nam otkriju trikove zahvaljujući kojima njihova jela, ali i torte i kolači uvek budu savršeni.

Kada su jaja na oko u pitanju, a znamo da mnogi obožavaju da ih jedu za doručak, pa čak i večeru, dva trika uvek pale.

Ono što je kod pripreme jaja na oko najbitnije jeste da umesto ulja koristite puter. Pored toga, uvek gledajte da jaje razbijete što bliže tiganju, da se žumance ne bi raširilo.

Međutim, postoji trik koji ne samo da je lakši, već je i bolji. A šta je potrebno da uradite? Kada razbijete jaje u tiganju, uzmite čačkalicu i probodite jaje na mestu gde se spajaju žumance i belance. Na taj način će se ono lepo rasporediti po tiganju i ravnomerno će se pržiti.

I to je sve! Sada zaista postaje jednostavno.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.