Svi misle da je palačinke jednostavno spremiti i, zaista, kakva bi bila nauka pomešati sastojke, umutiti ih, a zatim pržiti testo?
Međutim, iako deluje kao jedan od najjednostavnijih poslova za šporetom, palačinke uopšte nije jednostavno spremiti. Makar ne one dobre.
Pre svega, greška koju svi pravimo jeste ta da u tiganj sipamo ulje, a to ne treba tako. Dovoljno je samo premazati tiganj njime i to povremeno.
Takođe, potrebno je u smesu dodati kiselu vodu, jer će ona omogućiti da palačiinke ispadnu perfektne.
Još jedna bitna stvar je da sastojci budu sobne temperature, jer će se na taj način lakše sjediniti, pa će palačinke ispasti bolje i ukusnije.
Sastojci:
1 čaša mleka
2 šolje brašna
3 jajeta
1 kašika šećera
1 kašičica soli
2 kašike ulja
2 čaše kisele vode
Priprema:
Prvo prosejte brašno u posudi, a zatim dodajte šećer i so. Sve promešajte, a zatim sipajte mleko, jaja, ulje i kiselu vodu.
Dobro umutite, sve dok ne dobijete glatku smesu.
Dobro zagrejte tiganj, pa ga samo premažite uljem i nemojte sipati ulje u tiganj.
Palačinke pržite sa obe strane.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.