Mislite da je nemoguće organizovati doček Nove godine 17. i 18. decembra? Nije, ovog vikenda je sve moguće!

Većina nas na pomen reči „vikend“ prvo pomisli na odmor, na zabavu i na dobar provod. Ako ste i vi jedna od tih osoba onda ste se probudili u pravog gradu ovog jutra. Novi Sad je ovog vikenda mesto za dobar provod i još bolju zabavu.

Evo šta nas očekuje ovog vikenda u Novom Sadu:

Kako je ovo period koji je rezervisan za porodicu i trenutke sreće i radosti, možete uživati sa svojom decom oba dana vikenda.

Uzbudljiv muzičko-scenski spektakl pripremljen specijalno za novogodišnje praznike, čeka najmlađu publiku Pozorišta mladih.

Dečije pesme, svima dobro znane, lake za pevanje, zabavne i poučne, izvode se u rokenrol aranžmanu.

Raspevanu i hrabru družinu koju čine braća Dalton, Kalamiti Džejn i Pipi Duga Čarapa, kapetan Konstantin povešće u potragu za Deda Mrazom. U tome im možete pomoći i vi!

Gde živi Deda Mraz, otkrijte uz predstavu “Novogodišnji rokenrol za decu”.

Predstavu možete pogledati 17. i 18. decembra u dva termina, od 11.00 i 18.00 časova.

Foto:pozoristemladih.co.rs/PrtSc

Kako je ovo vikend koji je pun rokenrola, muzike i plesa nedelja je rezervisana za još jedan rokenrol spektakl. Novogodišnji dečiji rok koncert M kutka održaće se 18. decembra u 18:00 časova u Novosadskoj sinagogi.

Foto:gigstix.com/PrtSc

Sedmi Dečiji folklorni festival pod nazivom „Mali jesmo, al‘ igrati znamo“ održaće se danas, 17. decembra u 13:00 časova u Svečanoj sali KUD-a „Svetozar Marković“.

Festival organizuje Kulturno-umetničko društvo „Svetozar Marković“ – Novi Sad.

Učesnici:

  • AKUD „Milica Stojadinović Srpkinja“, Bukovac
  • KUD „Branislav Nušić“, Đurđevo
  • COTK „Jelek“, Vranić
  • FA „Vila“, Novi Sad
  • KUD „Svetozar Marković“, Novi Sad – dečje sekcije (Školica folklora, Mlađa dečja grupa, Škola frule, Škola gitare, Dečji hor)
Foto:kudmarkovicns.com/PrtSc

Teatrić Muzeja Vojvodine gostuje na manifestaciji Zimzolend na Trgu slobode sa predstavom „Otkud šlem u babinoj bašti“ u 16:00 sati, u subotu umesto u Muzeju Vojvodine u redovnom terminu.

Program je namenjen deci od 4 do 10 godina, kao i za roditelje, bake i deke…

Najave nisu potrebne za predstavu na manifestaciji Zimzolend.

Foto:Gradske info

Ovog vikenda imamo i dečiji doček u Pozorištu vesela kornjača. „Dečiji doček“ su novogodišnje radionice za decu za uzrast 4+. Pravljenje novogodišnjih ukrasa za jelku, slušanje Božićnih i novogodišnjih melodija.

Prijave porukom na 064 128 35 69

Vesela kornjača se nalazi u ulici Nikole Pašića 34. A „doček“ je i 17. i 18. decembra u 11:00 časova.

U subotu, 18. decembar u 11:00 sati u Muzeju Vojvodine dečija igraonica „Novogodišnji teatrić“.
Najlepši način da dočekamo praznike je uz novogodišnje i božićne priče i bajke. Deca će uživati u jednoj od njih uz izražajno čitanje muzejskog pedagoga, a zatim ćemo uz pomoć lutkica od papira zajedno da odglumimo novogodišnju priču na sceni Teatrića Muzeja Vojvodine.

Igraonicu vode Tatjana Ljubojević i Ivana Stepanov, muzejski pedagozi.

Prijave su obavezne na elektronsku adresu pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs

Igraonice su namenjene deci uzrasta od 5 do 10 godina.

Foto:Gradske info

Nezaboravite da se u sastavnoj ponudi Ledene šume nalazi se veliko i lepo uređeno klizalište koje se sastoji iz centralnog, natkrivenog dela i njegove prateće, kružne staze koja je postavljena oko jezera u Dunavskom parku. Na programu manifestacije je mnoštvo kulturnih dešavanja, edukativnih druženja, izložbenih aktivnosti i humanitarnih susreta. Ledena šuma je otvorena juče, tako da ovaj vikend pravac klizanje.

Foto:Gradske info

Znamo svi koliko je dobro i lepo biti human. Pogotovo za praznike. Nema lepšeg osećaja od onog kada znate da ste nekome pomogli i da ste uradili dobro delo.

Novogodišnji humanitarni bazar za pomoć petnaestogodišnjem Savi Đuraninu održaće se na trg u Bukovcu, u subotu, 17. decembra.

Bazar organizuje Udruženje žena „Bukovačka vila“, iz kojeg poručuju da će za posetioce biti pripremljeni kolači, peciva, novogodišnji medenjaci.

Biće tu i raznih dekoracija, ukrasa, paketića, radionica, kićenja jelke, ali i kuvanog vina.

„Dođite da zajedno pomognemo našem Savi“, poručuju iz ovog udruženja.
U slučaju kiše, bazar će biti premešten u OŠ „22. avgust“. Bazar će se održati od 17:00 do 19:00 časova.

U Srpskom narodnom pozorištu stariji sugrađani mogu uživati u ovog vikenda operi, dobroj muzici i odličnoj glumi:

Subota, 17. decembar u 19:00 na sceni Jovan Đorđević opera „Karmen“
Subota, 17. decembar u 19:30 na sceni Pera Dobrinović predstava „Bura“
Nedelja, 18. decembar u 19:00 na sceni Jovan Đorđević svečani koncert Akuduns-a „Sonja Marinković“
Možete se oprobati i u radionica keramike u galeriji Prometej. U okviru Zimskog festivala knjige, u subotu 17. decembra sa početkom u 13:00 sati održaće se radionica keramike na kojoj će polaznici praviti svoju šoljica za kafu, savršen dodatak uz knjigu! Predviđeno trajanje radionice je 2 sata, a kotizacija iznosi 4.000 din. Broj mesta je ograničen.

Foto:Promo

Fantastični Artan Lili obeležava 10 godina postojanja baš u našem gradu u Fabrici! Ne propustite pravu „audio-vizuelnu poslasticu“ kakvu su nam najavili i budite u SKCNS Fabrici u subotu, 17. decembra. A već sledećeg dana u Fabrici još jedno iznenađenje.

KoiKoi bend u Novom Sadu 18. decembra. Bend koji će u januaru predstaviti domaću scenu na prestižnom holandskom festivalu „Eurosonic Nordeslag“ (ESNS), dolazi u SKCNS Fabriku, u sklopu programa „CON Cinema City-a“ .

Ulaz je besplatan za oba događaja uz obaveznu rezervaciju putem mejla office@cinemacity.org (potrebno je navesti ime, prezime i broj telefona).

Foto:Gradske info

Uživajte!

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: