logo transparend vojvodina uzivo

Mirović: Rekonstruisana klinika za abdominalnu hirurgiju

NOVI SAD – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović zajedno sa rukovodstvom Kliničkog centra Vojvodine obišao je renoviranu Kliniku za abdominalnu, endokrinu i transplatacionu hirurgiju, a javnosti su predstavljeni 1deksa aparat i gama kamera, aparati najnovije generacije koje je kupila vojvođanska vlada.

Pokrajinska vlada finansirala je zanatsko-građevinske i konzervatorsko-restauratorske radove na spoljnim delovima objekta i neophodne unutrašnje radove na objektu Klinike za abdominalnu i endokrinu hirurgiju

Mirović je rekao da se iz godine u godinu vide poboljšanja u radu Kliničkog centra Vojvodine.

„Danas za razliku od ranije imamo u svim segmentima rada Kliničkog centra napredak i u terapijskim procedurama i u svim segmentima dijagnostike imamo najsavremeniju opremu. Minulih godina uredili smo sve klinike. Vidi se napredak i u uređenju objekata. Pokrajinska vlada je od 2016. do 2022. godine za građevinske radove i medicinsku opremu u Kliniku za abdominalnu, endokrinu i transplatacionu hirurgiju uložila 170 miliona dinara. Od sledeće godine rekonstruisaćemo Kliniku za urologiju,Očnu i Kliniku za stomatologiju.Gradiće se i nova dečja bolnica“, naveo je Mirović.

Upravnica Kliničkog centra Vojvodine Edita Stokić kazala je da centar ima čime da se pohvali, navodeći da je u prvom delu godine pružio više od dva i po miliona zdravstvenih usluga, a urađeno je 14 hiljada operativnih zahvata.

Foto: Pokrajinska vlada

„Na dnevnom nivou se uradi 80 operacija .To je samo deo ogromnog rada našeg centra za unapređenje našeg zdravstvenog sistema“, kazala je Stokić.

KCV trenutno ima tri najsavremenija deksa aparata,koji predstavljaju zlatni standard u postavljanju dijagnoze osteoporoze, a omogućavaju i analizu strukture kosti nakon postavljanja proteza, zbog čega je brža rehabilitacija. Pokrajinska vlada kupila je jedan takav aparat od 14 miliona dinara.

Gama kamera najnovije generacije omogućava lekarima da sa velikom sigurnošću otkriju bolesti u najranijem stadijumu. One postižu brže snimanje celog tela u odnosu na kamere prethodnih generacija, čime se povećava broj pregleda i smanjuje se lista čekanja, a vrednost ovog aparata sa pripremnim radovima je 350.000 evra.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.