Nastavlja se obnova Sremskih Karlovaca

SREMSKI KARLOVCI – U Pokrajinskoj vladi održana je sednica Odbora za obnovu i razvoj Sremskih Karlovaca. Na sednici kojoj je predsedavala Maja Gojković, potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture, utvrđeno je da je Pokrajinska vlada u obnovu Sremskih Karlovaca od 2018. godine do danas uložila milijardu i tri stotine miliona dinara.

Predsednik Pokrajinske vlade i zamenik predsednika Odbora Igor Mirović istakao je da će do kraja 2024. godine biti završena projektna dokumentacija za sveobuhvatno uređenje zaštićene prostorne celine starog jezgra Sremskih Karlovaca što će predstavljati osnovu za dalje finansiranje obnove i uređenja ovog mesta.

Najznačajniji do sada završeni projekti su restauracija Patrijaršijskog dvora Saborne crkve i Bogoslovije Svetog Arsenija, sanacija kuća na centralnom trgu Branka Radičevića i rekonstrukcija Ulice braće Anđelić i državnog puta kroz Sremske Karlovce.

Na sednici je doneta odluka da se formira Radna grupa od predstavnika relevantnih institucija i javnih preduzeća za koordinaciju izrade projekta uređenja Sremskih Karlovaca.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.