Mirna noć na severu KiM, građani i danas ispred zgrada opština

KOSOVSKA MITROVICA – Noć na severu Kosova i Metohije protekla je mirno, a građani se i danas okupljaju ispred zgrada opština u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću do ispunjenja zahteva.

Jutros su se zaposleni u lokalnim samoupravama, koji ne mogu na svoja radna mesta, ispred bodljikave žice, upisivali u improvizovani spisak o dolasku na posao.

Nakon nasilnog upada tzv. kosovskih specijalaca u petak, 26. maja u opštinske zgrade u tri opštine na severu KiM, građani se svakodnevno okupljaju ispred zgrada navedenih opština i činiće to dok se zahtevi o povlačenju specijalaca i novoizabranih gradonačelnika Albanaca ne ispune.

Ispred osnovne škole “Vuk Karadžić”, koja se nalazi iza zgrade Opštine Zvečan, gde je postavljena ograda od strane pripadnika KFOR-a, juče je, povodom praznika Sveta Trojica, jedan dečak vojnicima KFOR-a poklanjao pletene venčiće od trave, a oni su njemu uzvratili slatkišima.

Takođe juče, crkveni hor “Branislava Nušić”, pevao je molitve za Kosovo i Metohiju ispred opštine u Zvečanu.

Današnji dan obeležiće i poseta Prištini Specijalnog izaslanika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka i Specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara.

Ne zna se da li će nakon Prištine oni otići i na sever Kosova i Metohije.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: