Mirna noć na Kosovu barikade sklonjene, protest podrške u Beogradu nastavlja se u subotu, a predsednik Vučić poručio: “Nema povlačenja, predaja nije opcija”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Nakon što je Kosovska policija juče upala u severni deo Kosovske Mitrovice, u akciji protiv krijumčarenja robe,  eskalacije koja je usledila posle ranjavanja Srbina Srećka Sofronijevića (36), noć na Kosovu i Metohiji protekla je mirno.

Barikade koje su građani sa severa KiM postavili tokom popodneva, posle napada specijalnih jedinica ROSU, uklonjene su sinoć.

Dramatične scene koje su tokom dana viđene u Kosovskoj Mitrovici podigle su na noge građane u Beogradu koji su sinoć ispred Skupštine Srbije u Beogradu održali skup podrške Srbima na KiM, a novi su zakazali za subotu u 18 časova ispred američke ambasade.

Osim ranjenog Sofronijevića, čije stanje se posle operacije stabilizovalo, građane je dodatno uznemirila vest da je brutalna akcija specijalnih jedinica Kosovske policije bitno uticala i na smrt Verice Đelić (71) iz Zvečana u čijem su dvorištvu kosovski specijalci ispalili veliku količinu suzavca i šok bombi, a koja je, prema rečima njenog sina Igora, umrla zbog stresa i gušenja koje je tada dobila.

KFOR juče nije bio u Kosovskoj Mitrovici, a oglasili su se i rekli da prema Rezoluciji 1244 “oni nemaju ta ovlašćenja”.

Tagovi:

Pročitajte još: