Ministarstvo poljoprivrede objavilo pravilnik za obuku korisnika pesticida

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je pravilnik o obučavanju onih koji u proizvodnji koriste sredstava za zaštitu bilja, kako bi dobili sertifikate ovlašćenih korisnika i mogli da nastave da se bave proizvodnjom. 

Kako je navedeno u Pravilniku o programu i načinu sprovođenja obuke i načinu provere znanja radi izdavanja sertifikata profesionalnog korisnika i obrascu tog sertifikata, proveru znanja radi izdavanja sertifikata profesionalnog korisnika organizovaće Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Osnovna obuka, kako je objašnjeno, podrazumeva sticanje znanja o bezbednoj primeni, rukovanju, skladištenju, transportu i odlaganju sredstava za zaštitu bilja i trajaće deset nastavnih časova.

Predviđeno je da nastavni čas traje 45 minuta, a resorno Ministarstvo će na konkursu odrediti ko će sprovoditi obuku.

Provera znanja će se raditi u vidu pisanog testa, a ispit je uspešno položio polaznik obuke koji ostvari najmanje 60 odsto bodova.

Biće organizovana i dopunska obuka koja će značiti obnavljanje stečenog znanja i sprovodiće se posle pet godina od dobijanja sertifikata profesionalnog korisnika.

TEKST PRAVILNIKA

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.