Ministarstvo odbrane: Poziv srednjoškolcima da konkurišu za učeničke stipendije

BEOGRAD – Ministarstvo odbrane pozvalo je danas zainteresovane srednjoškolce da konkurišu za učeničke stipendije koje su raspisali to ministarstvo i Vojska Srbije.

Priliku da konkurišu za 71 učeničku stipendiju, za školsku 2023/24. godinu, imaju dečaci i devojčice koji upisuju treću i četvrtu godinu srednjih škola čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili lokalna samouprava, navelo je Ministarstvo odbrane i dodalo da je konkurs otvoren do 29. septembra 2023. godine.

„Važno je napomenuti i da učenici srednjih škola koji stalno (za svaku školsku godinu posebno) postižu najmanje vrlodobar uspeh u učenju i odličan uspeh u vladanju imaju mogućnost da obezbede finansijsku podršku u iznosu od 30.000 do 35.000 dinara na mesečnom nivou, koja se isplaćuje u 10 jednakih rata do 15. u mesecu za prethodni mesec“, ističe se u saopštenju.

Kako se precizira, Vojska Srbije stipendije nudi učenicima četvrte godine srednjih škola saobraćajnog i elektrotehničkog smera, dok Uprava za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane nudi stipendije za treću i četvrtu godinu medicinskih škola. Nakon završetka srednje škole, vojni stipendisti biće primljeni u radni odnos u svojstvu podoficira ili civilnog lica u Beogradu, Zucama, Batajnici, Jakovu, Pančevu, Mladenovcu ili Kragujevcu, što je za svaku stipendiju unapred naznačeno. Detalji uslova konkursa dostupni su na sledećem linku: https://www.mod.gov.rs/lat/20134/konkurs-za-dodelu-ucenickih-stipendija-za-skolsku-2023-2024-godinu201

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.