Ministarka Tanasković u JVP Vode Vojvodine: Navodnjavanje na 103.000 hektara u Vojvodini

Ministarka za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Jelena Tanasković posetila je danas JVP „Vode Vojvodine“.

Ministarka za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Jelena Tanasković posetila je danas JVP „Vode Vojvodine“ i razgovarala sa direktorom ovog preduzeća Srđanom Kruževićem o budućim investicijama , koje se tiču pre svega poljoprivrednika u Vojvodini.

– U narednom periodu ćemo se fokusirati na poljoprivrednike u Vojvodini i na sistem za navodnjavanje i elektrifikacija polja na ovom području. To su vredne investicije koje će značiti našim poljoprivrednicima i upravo smo na današnjem sastanku prošli kroz sve opštine i hektare koje ćemo uraditi, pa mogu da najavim da je plan je da se u naredne dve godine realizuje navodanjavanje za 103.000 hektara – rekla je ministarka Tanasković.

Foto: JVP Vode Vojvodine

Direktor JVP „Vode Vojvodine“ Srđan Kružević izrazio je veliko zadovoljstvo dobrom saradnjom sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodopriovrede i naglasio da mu je posebno drago što je ova poseta uzrokovana investicijama jer su, kako kaže, dosadašnje posete ministara ovom preduzeću uglavnom bile izazvane prirodnom katastrofom.

– Danas razgovaramo o investicijama i ravnomernom razvijanju navodnjavanja u severnoj srpskoj pokrajini. Posebno mi je drago što je ministarka spoznala potrebu da se borimo i protiv suša, a ne samo protiv visokog vodostaja i poplava. Bilo je od ključnog značaja prepoznati problematiku suše, koja nam je u prethodnom periodu zadala veoma teške udarce i upravo zato investiramo u tom smeru – rekao je Kružević.

Prema njegovim rečima, ove godine će se otvoriti i nova tranša Abu Dabi fonda, a svodičićemo i prevlačenju voda preko Fruške gore prema Sremu.

– Ovo je ozbiljan poduhvat i kada se taj proces navodnjavanja na Fruškoj gori završi svedočićemo jednoj novoj epohi u JVP „Vode Vojvodine“ – zaključio je Kružević.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.