logo transparend vojvodina uzivo

Ministarka prosvete posetila danas đake u OŠ „Branko Radičević“ u Pančevu

PANČEVO – Ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović posetila je danas OŠ „Branko Radičević“ u Pančevu i učenicima koji polažu treći test u okviru završnog ispita poželela da ostvare što bolje rezultate.

„Pred vama je još jedan test u okviru završnog ispita. Tokom ova dva dana već ste savladali tremu i verujem da vam je danas lakše, pogotovo što rešavate testove iz predmeta koji ste birali u skladu sa afinitetom“, rekla je ministarka obraćajući se učenicima u ovoj školi.

Učenici su mogli da biraju između biologije, istorije, geografije, hemije i fizike, a najviše učenika opredelilo se za geografiju.

Ministarka prosvete je izrazila uverenje da će se trud koji su uložili dati rezultate i da će znanje koje su stekli doći do izražaja.

Ona je novinarima rekla da su preliminarni rezultati testa iz srpskog jezika pokazali kontinuitet znanja učenika i da prosečno postignuće na testu iz srpskog jezika iznosi 11,55 poena, što je više u odnosu na prethodnu godinu kada je prosečno postignuće na tom testu bilo 10,74 poena.

Đukić Dejanović je istakla da su prethodna dva dana završnog ispita protekla u najboljem redu i izrazila očekivanje da će tako biti i danas.

 

Foto: Ministarstvo prosvete

 

Ministarka je zahvalila učenicima i roditeljima, kao i zaposlenima u osnovnim školama na podršci u ovom važnom procesu.

Direktor OŠ „Branko Radičević“ u Pančevu Mirko Novović poželeo je osmacima da završni ispit prođe kako treba, da upišu željene škole.

„U ovoj školi danas polaže 82 đaka. Ova generacija je veoma uspešna, imali smo đake koji su išli na republička takmičenja iz srpskog i matematike i osvojili smo drugo i treće mesto“, kazao je on.

Preliminarne rezultate za sva tri testa učenici će moći da vide do 22. juna, a konačne 25. juna, u školi i na portalu Moja srednja škola. Popunjavanje lista opredeljenja biće 26. i 27. juna 2024.

Osim ministarke prosvete, školu su posetili i pomoćnik ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje Milan Pašić, direktor OŠ „Branko Radičević“ u Pančevu Mirko Novović i načelnica Školske uprave Zrenjanin Snežana Oluški Vlačić.

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.