Ministarka prosvete iz „Ribnikara“ posle pronalaska noža: Sve smo učinili!

BEOGRAD – Slavica Đukić Dejanović naglašava da se „radi na tome da škola normalno radi“

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas povodom toga što je u rancu učenika OŠ „Vladislav Ribnikar“ pronađen nož, da su škola i Ministarstvo unutrašnjih poslova učinili sve da se ne dogodi bilo kakav incident.

U izjavi novinarima posle posete školi, ministarka je rekla da je očekivano da su posle ove informacije učenici „Ribnikara“ i njihovi roditelji dodatno uznemireni, s obzirom na tragični događaj koji se desio 3. maja prošle godine.

Na pitanje da li su učenici napustili nastavu, ministarka je odgovorila da velika većina nije, kao i da nisu ni bili svesni šta se dogodilo.

– Radimo na tome da škola normalno nastavi da radi, a o svemu onome što dodatno bude preduzeto bićete naknadno obavešteni – rekla je Đukić Dejanović.

Ona je naglasila da su deca prijavila školskom policajcu da dečak ima nož u rancu i da su očigledno prepoznali potencijalnu opasnost.

– Istina je bila da se u jednom rancu nalazio nož, ali se ne zna još da li ga je on poneo ili mu je neko nož ubacio u ranac – kaže Đukić Dejanović.

Ona je izjavila za „Blic“ da je imala razgovor sa nastavnicima u školi i da je pričala sa decom. Navela je i da postoji određen broj dece koja su pozvala roditelje da dođu po njih, a neki su ostali u školi. Druga smena je nastavila neometano sa nastavom.

Dok je otkriven naoružani đak, u Palati pravde se odvijao sudski proces po tužbi roditelja ubijenih đaka ove škole 3. maja 2023. u koje je pucao K.K. učenik sedmog razreda.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.