Ministarka Darija Kisić obišla porodični park u Opovu

OPOVO – Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić danas je posetila Opovo.

Predsednik opštine Miloš Markov, zajedno sa svojim saradnicima iz lokalne samouprave, dočekao je ministarku na sportsko rekreativnom centru gde su obišli novoizgrađeni porodični park, projekat koji je finansiran od strane Ministarstva, a sada je i zvanično otvoren.

Sportsko – rekereativni centar i porodični park su bili ispunjeni decom predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, tako da je ministarka Kisić iskoristila priliku da se druži i razgovara sa prisutnom decom.

Projekat porodičnih parkova realizovan je u Opovu i Sakulama, a predsednik opštine je istakao značaj ovog projekta za Opštinu Opovo.

Sportsko – rekereativni centar i porodični park su bili ispunjeni decom predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, tako da je ministarka Kisić iskoristila priliku da se druži i razgovara sa prisutnom decom/Glas Opova

„Pre svega želim da kažem da mi je veliko zadovoljstvo što imamo posetu ministarke Kisić i što možemo zajedno da otvorimo jedan značajan projekat za našu opštinu, odnosno, porodični park u Opovu. Danas smo ga i zvanično otvorili, mada deca nisu mogla da dočekaju pa ga već neko vreme koriste. Realizacija ovog projekta koji je podržan od strane Ministarstva za brigu o porodici, pored porodičnog parka u Opovu je podrazumevao i izgradnju porodičnog parka u Sakulama i to nam je izuzetno veliko zadovoljstvo zato što je Sakule, zahvaljujući ovom programu, po prvi put dobilo jedno novo, moderno, dečje igralište i na taj način smo tamo, takođe unapredili kvalitet provođenja vremena za cele porodice“, izjavio je Markov.

Ministarska Kisić je izrazila zadovoljstvo današnjom posetom i rezultatima projekta.

„Zaista je veliko zadovoljstvo danas biti sa prijateljima u Opovu. Ministarstv za brigu o porodici i demografiju je u toku prošle godine i tokom ove godine podržala projekte opštine kada su u pitanju mere populacione politike, izdvojili smo nešto više od 11 miliona dinara prošle, a ove godine osam miliona dinara i evo produkti našeg zajedničkog rada se vide, i zaista ova sreća i radost dece i omladine se ne može izmeriti. Zajedno smo izgradili dva dečja parka u Opovu i Sakulama, kao i mobilijare u parkovima, tako da smo postaknuti ovakvim odličnim radom i same Opštine Opovo, podržali sve projekte ove godine i sigurno ćemo se opet zajedno videti, a cilj svih naših aktivnosti jeste upravo ovo, da budemo okruženi mladim ljudima, da nas bude što više i da se celom našom Srbijom samo vide dečiji osmesi“, poručila je ministarka Kisić za Glas Opova.

Nakon obilaska porodičnog parka, ministarka je zajedno sa domaćinima prošetala opovačkim parkom gde je pogledala Vilu Helenu, galeriju i kulturni centar, a nakon toga je u kabinetu predsednika opštine održan radni sastanak.

VIDEO

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.