logo transparend vojvodina uzivo

Ministar Vulin sa ruskim ministrom unutrašnjih poslova: Saradnja dve zemlje u oblasti bezbednosti na visokom nivou

Potpredsednik Vlade istakao je da borba protiv transnacionalnog kriminala ne može biti uspešna bez učešća Ruske Federacije.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin, tokom zvanične posete Moskvi, sastao se sa ministrom unutrašnjih poslova Ruske Federacije generalom policije Vladimirom Kolokolcevim. Dvojica zvaničnika saglasila su se da je saradnja Srbije i Ruske Federacije u oblasti bezbednosti na visokom nivou.

Ministar Vladimir Kolokolcev zahvalio je Aleksandru Vulinu na pažnji koju je posvetio razvoju saradnje srpske i ruske policije tokom njegovog mandata na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije. Kolokolcev je obavestio potpredsednika Vlade Srbije o pokušajima uvođenja ograničenja za učešće Rusije u međunarodnim policijskim organizacijama, a posebno o pokušajima isključenja iz Interpola.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin istakao je tokom razgovora da borba protiv transnacionalnog kriminala ne može biti uspešna bez učešća Ruske Federacije i da mere uperene protiv Rusije, štete interesima borbe protiv kriminala i smanjuju efikasnost suprotstavljanja transnacionalnim kriminalnim grupama.

Srpski potpredsednik Vlade zahvalio se ministru na poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije i sprečavanju prijema takozvanog Kosova u Interpol.Vulin je istakao da će Srbija i Rusija nastaviti da se uzajamno podržavaju u međunarodnoj areni i međunarodnim policijskim organizacijama.

Dvojica zvaničnika istakla su da se raduju nastavku zajedničke saradnje u oblasti bezbednosti.

Pročitajte još:

 

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.