Ministar Vučević i gradonačelnik Banjaluke Stanivuković posetili OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“

BANJALUKA – Ministar odbrane Miloš Vučević i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković posetili su danas osnovnu školu „Vuk Stefanović Karadžić“ (odeljenje „Kosovo i Metohija“), u banjalučkom naselju Ada.

Ministar Vučević, čestitajući Dan Banjaluke, izrazio je zadovoljstvo, sreću i ponos što je danas u tom gradu istakavši da svi mi bez obzira s koje strane ili obale reke Drine dolazimo doživljavamo Banjaluku kao naš grad.

– Lep je povod i da obiđemo ovu školu i da se još jednom uverimo da će Republika Srbija biti uz Republiku Srpsku i kada je lakše i kada je teže. Nastavićemo da zajednički radimo na najvažnijim projektima koji utiču na kvalitet života građana Republike Srpske. Ogromne su promene u Banjaluci, ogroman je napredak to morate da čuvate, jer je ključna poruka da zadržimo ljude ovde i da imamo više dece. Ne vredi ni najbolja infrastruktura ni najlepše škole ni najuređeniji putevi ili obale, sportski tereni, centri, ako nemamo ljude, ako nemamo decu – rekao je ministar odbrane.

Prema njegovim rečima, pred nama su izazovni dani u maju te poručio da ćemo se politički boriti da sačuvamo i Srbiju i Republiku Srpsku, da čuvamo mir i stabilnost u regionu, što je nacionalni interes i Srbije i Srpske, poštujući i razumejući politiku i očekivanja svih naroda i država na ovom prostoru. On je  dodao da je obaveza Srbije da dalje jača ekonomski, odbrambeno, ali i da vodi računa i o Republici Srpskoj.

– I to je ono što će biti jedan od zadataka i što ćete čuti u mom ekspozeu u Narodnoj skupštini Republike Srbije, gde ću imati poseban deo oko regiona, oko Republike Srpske i osvrnuti se na naš dalji zajednički rad. Radujem se našim susretima. Očekujem da se oko Vaskrsa ili Đurđevdana okupimo i donesemo važne odluke za period koji dolazi, kako bismo čuvali i Srbiju i Srpsku i ceo region. Srbija želi najbolje moguće odnose sa Bosnom i Hercegovinom, sa Bošnjacima, sa Hrvatima, sa svima koji žive na ovim prostorima. Ne želimo bilo kakve svađe ni bilo kakve podele – poručio je ministar Vučević  i naglasio da su nam mir i stabilnost nasušno potrebni.

Kako je naglasio, Srbija će voditi računa i o opštinama u Federaciji gde je većinsko srpsko stanovništvo, jer su oni deo zajedničke kulture, zajedničkog identiteta srpskog naroda.

Foto: Ministarstvo odbrane

– Neka bude mir na Zapadnom Balkanu. Nek svi sarađujemo i nek žive Srpska i Srbija i nek nam se Banjaluka razvija. Neka bude i Evropska prestonica kulture i mladih i zelenih, ali neka pre svega bude grad Banjalučana – zaključio je ministar Vučević.

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković  uputio je zahvalnost Vladi Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću za donaciju za izgradnju osnovne škole ističući i brojne druge donacije širom Republike Srpske.

– Ja često kažem da nije bitno kolika je ta finansijska donacija već je bitno da imate vašeg starijeg brata koji će u datom momentu da vam se nađe i da vam pritekne u pomoć. Svi dobronamerni kada pogledaju Banjaluku pre 10 ili 15 godina i pogledaju Banjaluku danas to su dva različita grada. I tako je u svim lokalnim zajednicama širom Republike Srpske – naglasio je Višković.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković  istakao je da je nova osnovna škola najmodernije opremljena u Republici Srpskoj, da ispunjava sve svetske standarde i da je plod bratske ljubavi Srbije i Republike Srpske.

– Ova škola je izgrađena zajedničkim kapacitetima. Naša Banjaluka je čekala 22 godine novu osnovnu školu. Poslednja škola izgrađena je u naselju Petrićevac donacijom Vlade Japana, ali donacijom naše Vlade Srbije mi smo izgradili ovu prelepu školu. Naravno ne planiramo ovde da stanemo, već sa Vladom Republike Srpske gradimo novu osnovnu školu i smatram da ćemo sve potrebe za osnovnim školama na taj način upotpuniti – rekao je gradonačelnik Stanivuković.

Ministar Vučević, tom prilikom, zajedno sa gradonačelnikom Stanivukovićem, razgovarao je sa direktorkom Tatjanom Vilendečić i nastavnim osobljem o nastavnom programu i značaju te škole za stanovnike tog dela Banjaluke koja je počela sa radom prošlog septembra. Poseta je bila prilika i za obilazak učionica i kabineta u kojima se izvodi nastava, a đaci su za goste pripremili i kulturno-umetnički program.

Obilasku su prisustvovali predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, šefovi kabineta potpredsednika Vlade i ministra odbrane Žarko Mićin i brigadni general Goran Momčilović, kao i predstavnici lokalne samouprave.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Милош Вучевић (@milosvucevic)

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.