Ministar sporta Zoran Gajić posetio Novu Pazovu

STARA PAZOVA – Zoran Gajić, ministar sporta posetio je OŠ Rastko Nemanjić Sveti Sava i Odbojkaški klub Mladost, pri čemu je sa predsednikom Opštine Đorđem Radinovićem, rukovodstvom škole i kluba, razgovarao o razvoju sportskog i klupskog sporta.

Ministra sporta Srbije Zorana Gajića u Novoj Pazovi je dočekao predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović a zatim su zajedno sa svojim saradnicima posetili OŠ Rastko Nemanjić Sveti Sava. Dobrodošlicu su im poželeli učenici ove škole, gde su obišli i fiskulturnu salu te prisustvovali času fizičkog vaspitanja i razgovorali sa rukovodstvom Odbojkaškog kluba Mladost.

Utisci su da su ljudi koji rukovode opštinom i klubovima izuzetno svesni koliko znači sport i fizičko vaspitanje uošte za zdravlje nacije, rekao je ministar Gajić. Pohvalio je stanje celokupnog sporta u staropazovačkoj opštini, koji ima veliku podršku lokalne samuprave na čelu sa predsednikom Đorđem Radinovićem.

Važno je da sport bude tretiran kao jedna celina od dečjeg uzrasta do zrelog doba, naglasio je ministar.

U delegaciji sa ministrom bili su Marko Kešelj, državni sekretar i Dejan Bojović, savetnik ministra a škola je od ministarstva dobila donaciju – dva gola za rukomet, dve košarkaške table, mrežu za odbojku, i komplet od 40 lopti za timske sportove.

Ovom prilikom razgovarali su i sa rukovostvom Odbojkaškog kluba Mladost iz Nove Pazove koji je prošle godine obeležio 50 godina postojanja i trenutno se takmiči u drugoj Vojvođanskoj ligi. Pored velike pomoći lokalne samouprave, raduje ih i podrška nadležnog ministarstva.

Ministarstvo se trudi da u ovom trenutku obiđe što više gradova, kako bi sagledali situaciju i shodno tome pomogli tamo gde treba, jer su mali klubovi osnovna ćelija budućih olimpijskih šampiona.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: