Ministar sporta u Vladi Republike Srbije, Zoran Gajić, posetio Bešku (VIDEO)

INĐIJA – Zoran Gajić, ministar sporta u Vladi Republike Srbije, boravio je u Beški i tom prilikom obišao je fudbalski klub, osnovnu školu i radove na izgradnji nove sportske hale.

 

 

Prilikom boravka ministar Gajić  se upoznao sa radom fudbalskog kluba „Hajduk“, kakvi su uslovi za bavljenje sportom u osnovnoj školi „Braća Grulović“  kao i kako odmiču radovi na izgradnji nove sportske hale u Beški.

Predsednik opštine Inđija, Vladimir Gak, izrazio je zahvalnost ministru Gajiću na poseti i upoznao ga sa ulaganjem lokalne samouprave u sport.

„Mi izdvajamo 230 miliona dinara za sport. Imamo 54 sportska kolektiva, najrazličitijih mogućih sportova. Nije ovo pitanje pa da ja kažem 230 miliona da bi to bila reklama, a onda to ne podelimo sportskim kolektivima. Ne. Sve do poslednjeg dinara se isplati sportskim kolektivima i na to smo ponosni.“ rekao je Vladimir Gak i dodao da ulaganja u sport daju ozbiljne sportske rezultate. Gak je istakao da je jako važno što lokalna samouprava izdvaja sredstva i u  sportske kolektive na inđijskim selima i da je jako ponosan što je ministar imao priliku da obiđe radove, na izgradnji sportske hale u Beški, jer je to bio san Beške, 100 godina, da dobije sportsku halu.

Zoran Gajić ministar sporta u Vladi Republike Srbije, je rekao da je izuzetno zadovoljan što je video da se značajna sredstva izdvajaju u sportske kolektive, pogotovo kada se vidi da niče ovako jedan objekat iz svojih sredstava ne čekajući pomoć šire zajednice.

Upitan da li opština Inđija može da očekuje finansijsku pomoć od Ministarstva sporta Zoran Gajić je rekao:

„Tu smo za sve. Kad zaškripi Ministarstvo sporta je uvek tu, da zajedničkim snagama, sa lokalnim rukovodećim ljudima rešimo svaki problem. U Ministarstvu sporta za redovne programe, za infrastrukturu i za sve što je važno, uvek će imati saradnika da se nešto snađemo i da rešimo. U sportu nikad predaja nije bila opcija, a nije bila ni u našoj državi.“ istakao je Gajić.

Foto: Vojvodina uživo
Foto: Vojvodina uživo

Ovom prilikom, ministar Zoran Gajić, fudbalskiom klubu „Hajduk“ uručio je donaciju od: 20 dresova, 20 markera i 10 lopti, a osnovnoj školi „Braća Grulović“  10 košarkaških lopti, 10 fudbalskih lopti, 10 lopti za rukomet, 10 lopti za odbojku, 2 gola, 2 table za koš, 2 obruča, mreža za odbojku i mreže za golove.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.