Ministar Mali objavio detalje: Ovako će izgledati prijava za pomoć od 10.000 dinara za decu

SRBIJA – Svakom detetu ispod 16 godina daćemo po 10.000 dinara jer hoćemo da podržimo majke. Već 20. avgusta počinje prijava za ovu meru, rekao je večeras ministar finansija Siniša Mali.

– Prijava će biti preko Uprave za trezor, biće potrebni JMBG majke i deteta i račun, a za to nam potrebno je oko 11, 9 milijardi dinara – rekao je on.

Mali je istakao da se radi o setu mera za podizanje životnog standarda u uslovima globalne krize ikada. On je u emisiji Vesti na televiziji Prva da taj set mera pokazuje opravdanost naše ekonomske politike.

Prva mera je podizanje plata. Za sve u prosveti povećanje će biti 5,5 odsto, a povećaće se plate i medicinarima. Za njih i za sve ostale u javnom sektoru podizanje plata od 1. januara će biti 10 odsto. Podizanje penzija je druga mera, veoma važna. Od 1. oktobra podizanje penzija 5,5 odsto, a od 1. januara još 14,5 odsto. Za ovu godinu nama treba 23 milijarde dinara za ove mere – kazao je on.

– Prošle godine smo tri puta pomagali mlade. Stvarno se trudimo da pokažemo građanima Srbije da nam je ekonomija stabilna i da nam je privreda jaka. Set izuzetnih mera finansiramo iz onoga što smo uštedeli. Sve i dalje radi i ide kakao treba. Nijednu investiciju ne zaustavljamo. To nema nikakve veze sa izborima. 2026. preko 1.000 evra će biti prosečna plata, a 430-450 evra prosečna penzija – rekao je ministar.

Mere je sinoć najavio predsednik Aleksandar Vučić.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: