Ministar Mali dao uputstva: Evo kako da se srednjoškolci prijave za 10.000 dinara (VIDEO)

Povećanje plata i penzija, novac, srbija, izvor Vojvodina uživo
SRBIJA – Ministar finansija Siniša Mali na svom Tik tok profilu objavio je snimak sa uputstvom kako da se prijave za jednokratnu pomoć od 10.000 dinara.

Škole će učenicima podeliti formulare koje treba da popune i unesu broj tekućeg računa. Ako nemaju svoj račun (mnoge banke ga daju i za decu od 16 godina starosti), onda broj računa roditelja.

U Ministarstvu finansija kažu da bi formulari danas trebalo da stignu u škole.

Sve detalje prijave pogledajte u snimku:

 

@mali.sinisa Sigurno najbolji dan u školi. 😉#srednjaskola #skola #srednjoskolci #prijavise #Srbija #sinisamali ♬ original sound – Siniša Mali

Podsetimo, gostujući u emisiji „Hit tvit“ na televiziji Pink, predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je jednokratnu pomoć za srednjoškolce od 10.000 dinara.

– U narednih 10 dana ćemo kao država prebaciti novac lokalnim samoupravama koje će isplatiti 10.000 dinara svakom srednjoškolcu u našoj zemlji, preko majke ili oca – kazao je Vučić tom prilikom.

Mladi građani Srbije prošle godine su dobili pomoć države tri puta: dva puta po 100 evra, pa 5.000 dinara, kao i da je ove godine majkama sa decom do 16 godina isplaćeno po 10.000 dinara jednokratne pomoći.

Isplata pomoći da svu decu do 16. godina obuhvatila je u septembru 1,1 milion dece i koštala je državnu kasu 94 miliona evra.

Prethodno su u decembru prošle godine novčanu pomoć od 5.000 dinara dobili oni od 16 do 29 godina. Novac je dobilo više od milion mladih, tačnije  1.001.446. Ta pomoć je koštala poreske obveznike pet milijardi dinara (oko 42,7 miliona evra).

Podsećamo da je u dva krugu pomoći za mlade od 16 do 19 godina (u januaru pa u junu 2022. godine) 100 evra dobilo takođe više od milion mladih, što je obim veći od 200 miliona evra.
Sve ukupno dosad je na pomoć za mlade potrošeno više od 337 miliona evra.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.