logo transparend vojvodina uzivo

Ministar Đorđe Milićević otvorio Sportski kamp za mlade iz dijaspore u Zrenjaninu (VIDEO)

ZRENJANIN – Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnost i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević otvorio je sinoć u Gradskoj bašti „Sportski kamp Zrenjanin“ koji je organizovan u saradnji tog ministarstva i Grada Zrenjanina.

 

Pred svečanost otvaranja kampa organizovan je prijem u kabinetu gradonačelnika Sime Salapure.

Obraćajući se mladima iz dijaspore i mladima iz regiona Milićević je izrazio uverenje da su njihovi prvi utisci već pozitivni i da su osetili gostoprimstvo u Zrenjaninu.

„ Uvek ste dobrodošli u Srbiji i to uvek treba da imate na umu. Ma gde živeli vi ste Srbi i to nikada nemojte da zaboravite i nikada nemojte da zaboravite nekoliko stvari koje su važne u svemu ovome što mi radimo, čemu velika zahvalnost gradonačelniku i gradu Zrenjaninu što su prepoznali važnost ove inicijative čija je suština da vas podstakne da razmišljate o Srbiji – rekao je ministar Milićević.

Ukazujući da su mladi iz dijaspore najbolji ambasadori naše zemlje, ministar ih je zamolio da grade prijateljstva u državama u kojima žive ali da čuvaju naš jezik, našu ćirilicu, naš identitet i kulturno-istorijsko baštinu ,jer uako toga nema, istakao je, nema ni naroda.

Govoreći o kampu u našem gradu, naveo je da je Zrenjanin pravo mesto za održavanje Sportskog kampa jer je reč o gradu sportskog duha i Evropskom gradu  sporta.

„ Cilj ovog kampa jeste da jačamo sportski duh, da razmišljate upravo kako razmišljaju sportisti i drago mi je što je danas sa nama Momir Rnić, legenda  jugoslovenskog rukometa. O takvim ljudima razgovarajte, učite od njih i tako gradite sportski duh. Ubeđen sam da ćete naredne dane ovde u Zrenjaninu provesti u pozitivnoj atmosferi kakva je danas na početku i da ćete se vratiti ne samo u Zrenjanin već u Srbiju da zajedno sa nama gradimo i razvijamo našu prelepu Srbiju“ –  kazao je još ministar Đorđe Milićević.

Zahvalio je gradonačelniku Simi Salapuri i njegovim saradnicima, kao i Gradu Zrenjaninu što su prepoznali važnosti i značaj ove inicijative.

Učesnike Sportskog kampa pozdravio je večeras i gradonačelniK Simo Slapura navodeći da u Zrenajninu na jednom mestu mogu videti sve, kulturu i tradiciju srpskog naroda i ne samo srpskog naroda nego i naroda koji ovde zajedno žive u skladnom suživotu i zajedništvu.

„ Ovde u Vojvodini i u Zrenjaninu možemo videti kako to zajedništvo i poštovanje može jednu lokalnu zajednicu da gura napred i kako možemo da napredujemo i budemo još bolji. S druge strane Zrenjanin tradicionalno neguje i sportski duh, a danas je sa nama i osvajač dve olimpijske medalje, Momir Rnić, a zrenjaninski sportisti osvojili su ukupno 24 olimpijske medalje. Mislimo da su taj olimpijski duh u našem gradu i ti sportski idoli svakako i vama draga deca mogu biti vodič, uzor i motiv za dalje napredovanje. Upravo smatramo da te dve prednosti, poštovanje koji imamo, taj sportski duh i fer plej su nešto što treba da baštinimo i nešto što je karakteristično za Zrenjanin i ovo podneblje i što nas na neki način čini specifičnim. Te dve osobine treba da budu i cilj ovog kampa jer, ako ih imate svakako da možete da budete dobri radnici, dobri inženjeri, profesori,  dobri članovi vaše zajednice i članovi društva“ – rekao je gradonačelnik.

Poželeo je da iz našeg grada i Srbije ponesu lepe uspomene i da se vrate i zahvalio  ministarstvu na odličnoj inicijativi i svima koji su dali doprinos da se ovaj kamp održi u našem gradu.

Ugovor na osnovu kojeg se održava letnji kamp za mlade iz dijaspore gradonačelnik Salapura i predstavnici još 21 grada i opština potpisali su sa ministrom bez portfelja u Vladi Republike Srbije zaduženim za koordinaciju aktivnosti i mera u odnosima sa dijasporom Đorđem Milićevićem juna ove godine.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.