Definitivno će nas ugrejati, a o fantastičnom ukusu nemamo reči.
Sastojci:
200 g sitno naseckane slanine
2 šargarepe
4 stabljika celera
4 čena luka
1 glavice luka
2 veća krompira
čaša pire od paradajza
1 veća tikvice
tri čaše bujona
par kašika ulja
4 kašike testenine za juhu
so, začini
pola veze iseckanog peršuna
malo parmezana za serviranje
Priprema:
Iseckajte povrće na srednje sitne kockice.
U dubljoj šerpi stavite ulje i isprižite slaninu, dodajte prvo šargarepu, beli luk, luk. Promešajte i pržite minut, dva.
Umešajte pire od paradajza i kuvajte minut, zatim dodajte ostalo povrće i prelijte bujonom. Smanjite vatru, pa kuvajte pola sata dok povrće ne omekša. Pred kraj stavite testeninu i nek se krčka još par minuta.
Servirajte u tanjire, pospite peršunom i parmezanom.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.