Minestrone salata

Budući da je već poznato da se izgladnjivanjem nikakav efekat ne dobija, predlažemo vam recept za ukusnu obrok salatu uz koju ćete biti i siti, a i moći ćete da doterate liniju po vašoj želji.

Potrebno je:

450 g crvenog pasulja, 450 g makarona, 1 glavica crvenog luka, 2 tikvice, 150 g zelene salate, 3 paradajza, 1 šargarepa, 100 g parmezana, 20 listića mladog spanaća, 4 struka svežeg bosiljka, so

Za preliv:

2 kašike senfa, 1 kašika meda, 1 kašičica origana, biber, so, vinsko sirće

Priprema:

U slanoj vodi odvojeno skuvajte pasulj i makarone, pa ih ocedite. Crveni luk isecite na tanke listiće, neoguljene tikvice na polovine kolutova, zelenu salatu na trake, paradajz na kockice i šargarepu na kratke štapiće. U odgovarajućoj činiji pomešajte sve pripremljene sastojke, dodajte parmezan i sitno iseckani sveži bosiljak, pa sve još jednom pažljivo promešajte. Na kraju minestrone salatu začinite prelivom pripremljenim od navedenih sastojaka i servirajte na tanjirima obloženim mladim listićima spanaća.

 

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.