„Miholjski susreti sela“ u subotu u Beočin selu

BEOČIN – Treći „Miholjski susreti sela“ će se održati u subotu, 23.septembra sa početkom u 11 časova u Beočin selu.
foto: Opština Beočin

Manifestacija će i ove godine na starom mestu za vašare, druženja i okupljanja meštana, popularno nazvanom Guvno, okupiti brojne učesnike, proizvođače hrane, pića i sremačkih delikatesa, zatim dečije folklorne sastave, samostalne umetnike, zanatlije i udruženja sa teritorije opštine Beočin koji će, uz tradicionalno gostoprimstvo, publici još jednom predstaviti brojne lokalne potencijale i svoja umeća.

foto: Opština Beočin – arhiva

Posetioci će tako imati priliku da se podsete starih narodnih običaja i da uživaju u tradicionalnim igrama i pesmi ali i sportskim i kulinarskim nadmetanjima.

foto: Opština Beočin – arhiva
Ekipno spremanje sača, nadvlačenje konopca, takmičenje parova u plesu sa dunjom, skakanje u džaku i druge igre i aktivnosti samo su neki od sadržaja programa u kome će i ove godine publika svih uzrasta moći da učestvuje.
Za najmlađe učesnike, organizatori su pripremili nagrade i brojna iznenađenja.
Oficijelni deo programa traje od 11 do 17 časova nakon čega će se druženje na Guvnu nastaviti  uz muziku.
Program manifestacije
„Miholjski susreti sela“ su projekat koji se pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu Republike Srbije realizuje sa ciljem negovanja kulture, tradicije i unapređenja društvenog života u našim selima a učešće je ove godine uzelo 95 lokalnih samouprava među kojima je i opština Beočin.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: