Meta VR naočare se ne prodaju, kompanija ih sada doslovno poklanja

Loša prodaja Meta Quest Pro uređaja je dodatno otežana predstavljanjem novog modela Quest 3, koji će biti lansiran sledećeg meseca

Posle neuspešnog lansiranja Meta Quest Pro uređaja, koji je u početku koštao čak 1.500 dolara, kompanija Meta pokušava da sanira situaciju radikalnim merama. Prema izveštajima sajta Mixed Reality News, uređaji su se delili besplatno učesnicima ovogodišnje Roblox gejmerske konferencije.

U pitanju je očajnički potez, naročito ako se uzme u obzir da je Meta ranije ove godine obustavila dalju proizvodnju uređaja, obavestivši svoje dobavljače da neće biti novih narudžbina. Kako stvari stoje, proizvodnja će biti zaustavljena čim se potroše postojeće zalihe delova. U martu su čak pokušali da podstaknu prodaju smanjenjem cene uređaja na 999 dolara.

Loša prodaja Meta Quest Pro uređaja je dodatno otežana predstavljanjem novog modela Quest 3, koji će biti lansiran sledećeg meseca. Prema podacima sa SteamVR platforme, učešće Quest Pro uređaja u ukupnoj upotrebi je samo 0,39 odsto.

Trenutno su sve oči uprte u Apple i njihov nedavno najavljeni uređaj Vision Pro, čija je cena čak 3.499 dolara. Da li će se ovaj model bolje snaći na tržištu u odnosu na Meta Quest Pro, tek ostaje da se vidi.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: