Meštani Budisave moći će da izgovore sudbonosno da u svom mestu! Završena nova Mesna zajednica u vrednosti od 42 miliona dinara (FOTO)

NOVI SAD – Budisava je dobila značajan spomenik kulture, na objektu Mesne zajednice okončani su radovi koji su bili posvećeni adaptaciji, prilikom koje se vodilo računa o očuvanju postojećih zidova, krovne konstrukcije i izgleda objekta.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao je rekonstruisano Mesnu zajednicu površine 182 kvadratna metra.

– Meštani ovog naselja imaju salu za matičara, za venčanje. Ugrađena je centralna i zidna klima, rađena je rekonstrukcija od poda, urađena je celokuna stolarija, krov, crep, oluci. Budisava je dobila objekat u vrednost od 42 miliona dinara. Za opremanje objekata sa novim stolovima, stolicama, kancelarijskim materijalom Grad je izdvojio 1,5 miliona dinara – istako je Đurić i dodao:

– Ovaj parter gde se danas nalazimo, zajedno koriste lovci i penzioneri, ali i svi oni koji se venčaju ovde. Za uređenje dvorišta uloženo je 11.5 miliona dinara. U dvorišni deo postvaljen je letnjikovac, zasađena su stabla, posađena trava, postavljene kante.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Pre četiri godine je rekonstruisan Dom penzionera, tada je izdvojeno više od osam miliona dinara, podsetio je gradonačelnik.

– Ono što nas očekuje u narednom periodu je tehnička dokumentacija za Dom kulture, koji se nalazi pored Doma penzionera. Cilj nam je da to postane kulturna stanica. Objekat preko puta, tačnije Sportski objekat treba da se uradi sanacija, a pre toga da se završi tehnička dokumentacija, kako bismo opredelili sredstva iz budžeta, da krenemo u rekonstrukciju dva objekta bitna za stanovnike naselja Budisave – reči su prvog čoveka Novog Sada.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Gradonačelnik je naglasio da su u planu radovi na izgradnji biciklističke staze od Kaća do Budisave.
– Konkurisali smo po projektu prekogranične saradnje zajedno sa Mađarskom, za biciklističku stazu, od Kaća do Budisave. Očekujemo početkom januara da vidimo rezultate konkursa, a projektna dokumentacija je gotova. Nastavljamo da ulažemo u Budisavu, to nam je od izuzetne važnosti da razvijamo sva naseljena mesta na teritoriji Novog Sada – naglasio je Đurić.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: