Da bi meso, i nakon prženja, bilo sočno i mekano, potrebno je marinirati ga. Međutim, osim što je potrebno da meso dugo stoji u marinadi, nekada i nakon mariniranja ostane žilavo.
Srećom, postoji rešenje. Trik je vrlo jednostavan, a sve što vam je potrebno jeste kivi.
Sve što treba da uradite jeste da meso obložite kriškama kivija i ostavite ga tako da odstoji neko vreme pre pripreme.
O čemu se radi?
Kivi sadrži proteolitičke enzime koji pomažu razgradnju vezivnog tkiva u mesu, zbog čega ono postaje mekano.
Ukoliko meso stavljate u marinadu, uradite sve kao što ste planirali, i na kraju dodajte na kriške isečen kivi nekih sat, dva pre pripreme. Takođe, važno je da vam meso ne bude predugo obloženo kivijem, kako ne bi postalo previše mekano i raspadalo se tokom pripreme.
Sličan efekat na meso ima i ananas, pa umesto kivija možete i njega koristiti. Isprobajte.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.