Mesna zajednica, Poljoprivredna škola i mališani vrtića “Bambi” cvećem ulepšavaju Bačku Topolu

cveće - bačka topola
BAČKA TOPOLA – Nakon uređivanja obale bačkotopolskog jezera, na red je došlo i uređivanje gradskih trgova.

Danas su predstavnici Mesne zajednice Bačka Topola, učenici Poljoprivredne škole, mališani iz PU Bambi uz pomoć JP Komgrada, sadili cveće u našem gradu.

Predsednik saveta Mesna zajednice Bačka Topola Daniel Holo kaže da se tradicionalno već godinama unazad za ovu akciju odazove oko 250 đaka, predškolaca, profesora i zaposlenih u Komgradu i Mesnoj Zajednci. Naš grad ulepšavaju sadnjom cveća, kod Pošte, na Manifestacionom trgu, ispred Muzeja i ispred biblioteke „Eržebet Juhas”. „Sve više naših sugrađana ceni ovakve akcije, s obziom da se finansiraju iz mesnog samodoprinosa, nadamo se da će i u buduće bačkotopolčani ceniti i čuvati cveće. Pored ova akcije planiramo i sadnju drveća, uglavnom na močvarnim delovima, a do sledeće nedelje će stići i muškatle koje će se postavljati na bandere.” – istakao je Holo.

Poljopriovredna škola se vrlo rado odaziva ovim akcijama „Jedan od vaspitnih zadataka škole je estetsko uređenje i zaštita okoline, samim tim to je ugrađeno u kurikulum, na svim predmetima ih učimo kako da se ophode adekvatno prema okolini, ali ih učimo i građanskim dužnostima, zbog toga se vrlo rado naši učenici uključuju u ovakve akcije.” – kaže Atila Poša, profesor u Poljo školi i dodaje da se u sadnju cveća nisu uključili samo učenici sa smera hortikulture, nego sa svih smerova i zbog toga su u ovoj školi veoma ponosni. Đaci Poljo škole, pomagali su mališanima iz Bambija da ulepšaju naš grad, a mališani su rado danas došli da podrže ovu akciju jer se obeležava dan pčela, a kako predškolci kažu bez cveća, pčelice neće moći da naprave med.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: