Mesečna prognoza RHMZ: Još jedan period letnjih temperatura, a evo kada će i gde pasti prvi sneg

BEOGRAD – Od četvrtka sledi nagli porast temperatura uz pojačanje južnog i jugozapadnog vetra

Prvo ovogodišnje zahlađenje je stiglo i, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda hladnije vreme će biti do srede, a onda sledi nagli porast temperature. Ipak, posle toga dolazi prava jesen koja donosi nešto niže temperature i više kiše, a RHMZ prognozira i kada bi i gde mogao da padne i prvi ososezonski sneg.

Od četvrtka sledi nagli porast temperatura uz pojačanje južnog i jugozapadnog vetra, pa će u petak i subotu biti veoma toplo i vetrovito, a dnevni maksimumi će ponovo dostići i oko 30 stepeni, navodi RHMZ.

A prema mesečnoj prognozi meteorologa RHMZ, prvi sneg bi mogao da padne krajem oktobra, na Kopaoniku, dok bi Zlatibor mogao da se zabeli u novembru. Gradovi širom zemlje, po svemu sudeći neće još neko vreme imati sneg.

U Beogradu sve do polovine novembra ne očekuje se da temperature odu u minus, ali će zato biti kiše.

Foto: RHMZ printscreen

Na Zlatiboru se takođe do kraja oktobra i u prvoj polovini novembra očekuje pre kiša, a krajem ovog perioda moguće su i prve pahulje.

Foto: RHMZ printscreen

Na Kopaoniku se, prema prognozi RHMZ, već krajem oktobra 25. i 26. očekuje prvi sneg, koji se predviđa i za prvu polovinu narednog meseca. Temperatura na ovoj planini bi već s početka narednog meseca otišla u minus.

Foto: RHMZ printscreen

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.