Mene je stid i sramota, nije ovo ni do budžeta, ni do kvaliteta

Nije ovo lako palo treneru Budućnosti

Budućnost je doživela jednu od najvećih bruka u njihovoj istoriji. U drugom meču polufinala ABA lige, ekipa iz Podgorice je u svojoj Morači pretrpela poraz od 97:56, čime su i ispali iz daljeg takmičenja, ali i čime je Crvena zvezda otišla u finale.

Nije ekipa iz Podgorice ličila na sebe, praktično, odigrali su dobrih 10 minuta, a tada se desio pad iz kog nisu uspeli da se vrate. Praktično, ovaj tim je podigao “belu zastavicu” već početkom drugog poluvremena, te ne treba ni da čudi ovolika razlika.

Upravo je trener Budućnosti, Petar Mijović, istakao da je i stid i sramota zbog svega što se desilo.

– Pre nego što iznesem bilo šta vezano za analizu utakmice večeras, izneću jedan svoj lični osećaj… Osećam stid i sramotu u odnosu na sve što smo prikazali u ova dva meča. Pokušao sam od svlačionice dovde nađem prikladniji termin, ali nisam to uspeo. Želim da se izvinim ne svima koji su došli, nego svima koji godinu dana ne dolaze zbog načina na koji mi izgledamo od početka sezone. Onog momenta kad to udari na kvaliteta, kad je naspram nas ozbiljan kvalitet, on se predoči u ozbiljnu razliku u konačnom skoru. Do sada nije bilo 40, bilo je blizu, ali nismo igrali protiv ovakvog protivnika koji kazni i da nas “peške” dobije s ovom razlikom.

– Neću da pričam o njihovom kvalitetu, pričao sam o tome. Ne želim da pričam o budžetima, jer ovo što se desilo u Beogradu, što se desilo večeras kao odgovor na ono u Beogradu, nema veze s budžetima, ni sa evroligaškim potencijalom i kvalitetom, onim što nemamo. Ovo ima veze sa samopoštovanjem. Mislim da smo pokazali prevashodno prema sebi jedno odsustvo ponašanja, pokazavši ga prema sebi, pokazali smo ga prema kompletnoj organizaciji koja nas je delegirala da neke poslove radimo i ja i svi ljudi koji su izvedeni danas i u prošloj utakmici na teren. Odsustvo respekta prema ljudima koji dolaze, koji pokušavaju da veruju da je ova ekipa bila kadra da uradi nešto više od samog učešća u polufinalu plejofa. Mi smo, ponavljam, razočarali sami sebe, organizaciju, razočarali navijače i da se vratim na sami početak, sve to skupa kod mene lično izaziva jedno ozbiljno prisustvo stida i sramote. Tu sam za sve što vas interesuje.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: