Meksički fahitas: Pažljivo dozirajte začine

Fahitas je omiljeno jelo Meksikanaca. Lako se priprema, sadrži miks raznovrsnog povrća i mesa – i sve to u tortilji.

Sastojci:

500 g pilećeg filea
3 glavice crnog luka
2 zelene i 1 crvena paprika
3 šargarepe
3 paradajza
200 g kukuruza šećerca
zelena salata
so, biber, začin od povrća, tabasco sos
kašičica karija (ili po ukusu)
pavlaka
ulje
pakovanje tortilja

Priprema:

Meso isecite na tanke trake ili kockice, pa ga stavite u marinadu od ulja, karija i začina od povrća i ostavite da odstoji dok pripremate povrće.

Iseckajte luk, papriku i šargarepu (na kockice ili na trake) i dinstajte na ulju. Kada povrće omekša, dodajte meso i još nekoliko minuta prodinstajte.

Paradajz oljuštite, isecite ga na kockice i pomešajte sa kukuruzom i dodajte u prethodno pripremljenu smesu. Dinstati dok voda ne ispari. Začinite solju i biberom i na kraju dodajte tabasco sos (ukoliko ne volite ljuto, možete ga izostaviti).

Zagrejane tortilje sa obe strane premažite pavlakom, ravnomerno rasporedite pripremljenu smesu, urolajte u fišek i poslužite.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.