Meksička salata: Brzo se pravi i može biti prilog ručku, a može i da zameni obrok

Zdrava i hranljiva salata i, osim kao prilog, meksičku salatu možete jesti i kao samostalan obrok.

Meksička salata se tradicionalno bazira na kombinaciji indijanske i španske kuhinje. Zbog toga imajte u vidu da meksička salata ne može biti to što jeste bez pasulja i kukuruza, kao i bar malo ljute papričice.

Meksička salata je veoma zdrava, a njene nutritivne i vitaminske vrednosti zavise od sastojaka koje u nju dodate.

Takođe je veoma popularna kao dodatak kuvanoj ili pečenoj piletini i najukusnija je kad se posluži hladna. Prvenstveno jer će vas osvežiti, a potom i zbog činjenice da, što duže sastojci odstoje tako sjedinjeni, više će ispustiti svoj sok i upiti sok ostalih sastojaka, te će sama meksička salata dobiti jaču aromu.

Zbog toga ne bi bilo loše da ovu salatu pripremite bar pola sata pre serviranja.

Sastojci:

1 konzerva crvenoga pasulja
2 konzerve tunjevine
konzerva kukuruza šećerca
1 paradajz
1 crvena paprika
2 glavice crvenog luka
maslinovo ulje
jabukovo sirće
½  kašičice čili paprike
so, biber, peršun

Priprema:

Pasulj i kukuruz dobro ocedite da ne ostane soka i stavite u činiju.
Luk, paradajz i papriku isecikajte na kockice pa dodajte u istu činiju. Ubacite i tunjevinu.
Začinite po želji, na kraju dodajte sirće i ulje pa dobro promešajte.
Kako bi lepše izgledala kada je poslužite, možete je dekorisati u listovima zelene salate.
Ostavite oko pola sata u frižider.

Prijatno!

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.