Zdrava i hranljiva salata i, osim kao prilog, meksičku salatu možete jesti i kao samostalan obrok.
Meksička salata se tradicionalno bazira na kombinaciji indijanske i španske kuhinje. Zbog toga imajte u vidu da meksička salata ne može biti to što jeste bez pasulja i kukuruza, kao i bar malo ljute papričice.
Meksička salata je veoma zdrava, a njene nutritivne i vitaminske vrednosti zavise od sastojaka koje u nju dodate.
Takođe je veoma popularna kao dodatak kuvanoj ili pečenoj piletini i najukusnija je kad se posluži hladna. Prvenstveno jer će vas osvežiti, a potom i zbog činjenice da, što duže sastojci odstoje tako sjedinjeni, više će ispustiti svoj sok i upiti sok ostalih sastojaka, te će sama meksička salata dobiti jaču aromu.
Zbog toga ne bi bilo loše da ovu salatu pripremite bar pola sata pre serviranja.
Sastojci:
1 konzerva crvenoga pasulja
2 konzerve tunjevine
konzerva kukuruza šećerca
1 paradajz
1 crvena paprika
2 glavice crvenog luka
maslinovo ulje
jabukovo sirće
½ kašičice čili paprike
so, biber, peršun
Priprema:
Pasulj i kukuruz dobro ocedite da ne ostane soka i stavite u činiju.
Luk, paradajz i papriku isecikajte na kockice pa dodajte u istu činiju. Ubacite i tunjevinu.
Začinite po želji, na kraju dodajte sirće i ulje pa dobro promešajte.
Kako bi lepše izgledala kada je poslužite, možete je dekorisati u listovima zelene salate.
Ostavite oko pola sata u frižider.
Prijatno!
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.