Mehaničar imao zadatak da preveze skupoceni Ferrari na izložbu udaljenu 18 km: Slupao ga je u prvom tunelu

Budući da se događaj odvijao na samo 18 kilometara udaljenosti, odlučeno je da automobil na lokaciju dođe „vlastitom snagom“, a ključevi su povereni 24-godišnjaku

Da možda nije dobra ideja poveriti jedan od najpoznatijih superautomobila svih vremena, Ferrari F40, neiskusnom 24-godišnjaku, na teži način su otkrili u nemačkoj firmi Mechatronik, specijalizovanoj za restauraciju i prodaju skupih klasičnih automobila.

Prema nemačkim medijima, zaposleni u firmi je dobio zadatak da preveze F40 iz 1990. godine, vredan oko 3 miliona evra, na izložbu automobila koja se održavala u obližnjem kompleksu Motorworld u Minhenu.

Budući da se događaj odvijao na samo 18 kilometara udaljenosti, odlučeno je da automobil na lokaciju dođe „vlastitom snagom“, a ključevi su povereni 24-godišnjaku. Nažalost, vožnja nije dobro prošla. Oko 8 sati ujutro, u nedelju, 21. aprila, samo nekoliko minuta nakon što je krenuo iz salona, mladić je razbio redak superautomobil

 

Prema izveštaju lokalne policije, Ferrari je usred tunela iznenada skrenuo udesno i prednjim delom udario u zid. Nije objašnjeno da li je za nesreću kriva mehanička greška ili je uzrok bila prevelika brzina, ali istraga je u toku. Bilo kako bilo, dobra vest je da vozač nije povređen.

I sam automobil je prošao mnogo bolje nego što je mogao. Šteta je nastala uglavnom na karoseriji, a pogonski delovi i oslanjanje su prošli bez posledica i automobil će biti moguće popraviti. Ali s obzirom na to da je karoserija F40 izrađena od ugljeničnih vlakana, popravka će verovatno biti izuzetno skupa.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.