SUBOTICA – Jesenje manifestacije u centru Subotice nastavljene su 20. izdanjem „Meet&Eat“ gastrofestivala. Festival je okupio 27 izlagača iz cele Srbije, a organizuje ga Udruženja „Ravnica“.
Pijaca sa organskim i domaćim proizvodima, kao i vašar starih zanata i zanimanja čeka posetioce na pooprečnom šetalištu kod spomenika Sveto trojstvo do nedelje 10. novembra, svakim danom od 8 do 20 časova.
Ovogodišnje izdanje festivala nudi posetiocima priliku da probaju tradicionalna vojvođanska jela i specijalitete ali i druge raznovrsne sadržaje. Tu su konjske kobasice, kobasice od mangulice, šunke, slanina, švargla…
„Ovaj vašar više stavlja akcenat na prikazivanje onog što je aktuelno u jesenjem periodu. To su na prvom mestu proizvodi od mangulice, pošto je sa nama Udruženje za uzgoj svinja rase mangulica Ravnica, taj deo moramo da ispoštujemo i da damo priliku za izlaganje suhomesnatih proizvoda od mangulice, što smo uradili i ovaj put. Bogat je program proizvoda od mesa, imamo iz cele zemlje izlagače, posebno mi je drago da se uvek jave novi, imamo i tri, četiri ova izlagača. Isto tako dali smo priliku, jer je lepo vreme, pa su prisutni i cveće, egzotične biljke i voće, tako da mogu da kažem da srdačno očekujemo sugrađane, da nas posete“ – kaže Bela Bodrogi ispred organizatora.