Međunarodni festival duvačkih orkestara u Novom Sadu

NOVI SAD – Duvački orkestar “23. oktobar” i kompanija Color Media Communications, uz institucionalnu podršku Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu AP Vojvodine, organizuju prvi Međunarodni festival duvačkih orkestara, koji će se održati 18. i 19. avgusta na više lokacija na otvorenom u Novom Sadu.

Organizatori obećavaju da će taj jedinstveni događaj okupiti izvanredne duvačke orkestre iz Srbije i regiona, pružajući posetiocima nezaboravno iskustvo uživanja u muzici.
Festival će doneti šarolik program koji će zadovoljiti ukuse ljubitelja muzike svih generacija. Parkovi i trgovi širom grada postaće pozornice na kojima će se odvijati veličanstveni nastupi duvačkih orkestara. Uz prelepe ambijente Novog Sada kao pozadinu, zvuk truba, saksofona, klarineta i drugih duvačkih instrumenata ispuniće vazduh i stvoriti magičnu atmosferu.

Policijski orkestar MUP-a Republike Srpske svečano će otvoriti festival velikim koncertom u petak, 18. avgusta u 20h u Amfiteatru Arhiva Vojvodine. Svečanom otvaranju prethodiće predavanje “Duvački orkestri u Srbiji”. Kroz interesantnu istoriju duvačkih orkestara u na našem prostoru vodiće nas prof. Boris Matijević iz Muzičkog centra Pančevo (18.8. u 19h, Arhiv Vojvodine).

Foto: Plakat

Drugog dana festivala, u subotu 19. avgusta od 11.00h očekuju nas promenadni koncerti u Dunavskom parku i na platou ispred Promenade, dok će od 18 časova mnogobrojni sugrađani i turisti uživati u defileu muzičara od Dunavskog parka do platoa ispred Srpskog narodnog pozorišta gde će se od 19.00h održati zajednički koncert duvačkih orkestara.

Međunarodni festival duvačkih orkestara u Novom Sadu je prilika za sve ljubitelje muzike da dožive izvanredan spoj talenta i strasti. Budite deo ove muzičke magije i uživajte u nezaboravnim trenucima koje vam pruža ovaj festival.

 

Više detalja o programu festivala možete pogledati ovde.

*Svi programi su besplatni.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: