logo transparend vojvodina uzivo

Međunarodni festival duvačkih orkestara u Novom Sadu

NOVI SAD – Duvački orkestar “23. oktobar” uz institucionalnu podršku Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu AP Vojvodine, organizuju prvi Međunarodni festival duvačkih orkestara, koji će se održati 18. i 19. avgusta na više lokacija na otvorenom u Novom Sadu.

Organizatori obećavaju da će taj jedinstveni događaj okupiti izvanredne duvačke orkestre iz Srbije i regiona, pružajući posetiocima nezaboravno iskustvo uživanja u muzici.

Festival će doneti šarolik program koji će zadovoljiti ukuse ljubitelja muzike svih generacija. Parkovi i trgovi širom grada postaće pozornice na kojima će se odvijati veličanstveni nastupi duvačkih orkestara. Uz prelepe ambijente Novog Sada kao pozadinu, zvuk truba, saksofona, klarineta i drugih duvačkih instrumenata ispuniće vazduh i stvoriti magičnu atmosferu.

Policijski orkestar MUP-a Republike Srpske svečano će otvoriti festival velikim koncertom u petak, 18. avgusta u 20h u Amfiteatru Arhiva Vojvodine. Svečanom otvaranju prethodiće predavanje „Duvački orkestri u Srbiji“. Kroz interesantnu istoriju duvačkih orkestara u na našem prostoru vodiće nas prof. Boris Matijević iz Muzičkog centra Pančevo (18.8. u 19h, Arhiv Vojvodine).

Drugog dana festivala, u subotu 19. avgusta od 11.00h očekuju nas promenadni koncerti u Dunavskom parku i na platou ispred Promenade, dok će od 18 časova mnogobrojni sugrađani i turisti uživati u defileu muzičara od Dunavskog parka do platoa ispred Srpskog narodnog pozorišta gde će se od 19.00h održati zajednički koncert duvačkih orkestara, navodi se u saopštenju organizatora.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.