Međunarodna dunavska TID regata sutra stiže u Stari Slankamen

INĐIJA – Ove godine najstarija, najduža i najveća međunarodna, sportsko-rekreativna, turistička, kajak, kanu i veslačka regata na svetu – TID regata sutra, 1. avgusta po 66. put stiže u Stari Slankamen.

Put dug oko 2.500 kilometara od nemačkog grada Ingolštata do bugarskog grada Sv. Đorđe oko 150 kajakaša će preveslati za 75 dana. Za to vreme oni prolaze kroz 10 zemalja, kampuju u 9 zemalja, u 61 etapnom mestu duž Dunava. Jedno od 12 etapnih mesta u Srbiji je i Stari Slankamen koga kajakaši posećuju od davne 1956. godine kada je i počelo organizovanje TID regate.

Organizator TID regate kroz Srbiju je Odbor za turizam Кajakaškog saveza Srbije uz pomoć domaćina – turističkih organizacija gradova i opština kroz koje regata prolazi. Tradicionalan doček učesnika regate u Starom Slankamenu organizuju Opština Inđija, Turistička organizacija opštine Inđija i Specijalna bolnica „Dr Borivoje Gnjatić“ iz Starog Slankamena. I ovaj put, za učesnike su obezbeđeni osnovni uslovi za boravak, prostor za postavljanje šatora u dvorištu banje, dva obroka i poklon. Nakon sastanka predstavnika zemalja učesnica i konferencije za medije, u dvorištu bolnice za kajakaše biće organizovan muzički program. Sutradan, nakon doručka kajakaši će nastaviti put ka Crnom moru.

Ovaj tekst je deo projekta Iđija uživo koji se sufinansira iz budžeta Opštine Inđija. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.