Mleveno meso je glavni sastojak mnogih jela, a musaka i punjene paprike su samo neka od njih.
Međutim, bez obzira na to da li meso sami meljete kod kuće ili ga kupujete već samleveno, može da se dogodi da ono bude masno, a to može da pokvari ukus celog jela.
Ukoliko ste planirali da napravite pitu, masnoća neće biti problem, međutim, u slučaju da želite ćevape, ćufte ili faširane šnicle, poželjno je da meso bude kvalitetno.
Da ga ne biste bacali iskrostite trik koji preporučuju mnogi kuvari. Potrebna vam je jedna namirnica da bi mleveno meso dobilo bolju teksturu i ukus.
Krompir uglavnom svi uvek imaju kod kuće, a i da ga nemate, jednostavno ćete ga nabaviti. Samo ga izrendajte i dodajte u mleveno meso.
Na ovaj način će meso ostati sočno, ali će biti i lakše za oblikovanje i pečenje.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.