logo transparend vojvodina uzivo

Mask uvodi još jednu promenu na Twitter, više neće biti tako lako slati poruke

Konkretno, ova promena će ograničiti mogućnost slanja direktnih poruka korisnicima koji ne prate pošiljaoca.

lon Mask, vlasnik popularne društvene mreže Twitter, preduzima nove korake u cilju suzbijanja prevarantskih aktivnosti na platformi. Pre nego što napusti poziciju izvršnog direktora Twittera, on planira da uvede ažuriranje koje će promeniti način slanja direktnih poruka.

Konkretno, ova promena će ograničiti mogućnost slanja direktnih poruka korisnicima koji ne prate pošiljaoca, i ta funkcija će biti dostupna isključivo pretplatnicima. Ova promena stiže kao odgovor na sve veći broj AI botova na platformi.

Mask je o ovome prvi put govorio u jednom od svojih tvitova, gde je naglasio da će promene biti vidljive već ove nedelje. Takođe, istakao je da su društvene mreže suočene sa sve većim izazovom razlikovanja pravih korisnika od AI botova i da će ovakav sistem provere, poput uvođenja plaćanja, drastično povećati trošak upotrebe botova.

 

Korisnici Twittera već imaju opciju da automatski odbijaju sve direktne poruke koje dolaze od korisnika koje ne prate, što je do sada značajno pomoglo u rešavanju problema sa prevarantskim porukama.

Twitter takođe nudi premium uslugu poznatu kao Twitter Blue, koja korisnicima omogućava dodatne pogodnosti, kao što su mogućnost uređivanja tvitova i objavljivanje dužih poruka, za godišnju pretplatu od 120 dolara.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.