logo transparend vojvodina uzivo

Martinoviću u poseti Prokuplju, šteta od poplava 350 miliona dinara

PROKUPLJE – Ukupna šteta od poplava nastalih usled obilnih kiša i izlivanja reke Toplice i njenih pritoka na teritoriji Prokuplja, iznosi 350 miliona dinara, rečeno je na današnjem sastanku ministra državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandra Martinovića i gradonačelnika Prokuplja Milana Aranđelovića.

Najveća oštećenja na ovom području pretrpeli su stambeni i privredni objekti, a potom i usevi na poljoprivrednom zemljištu, saopstilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Ministar Martinović je tokom posete Prokuplju obišao poplavljeno gazdinstvo Ljubiše Nedeljkovića, jednog od najvećih proizvođača mleka u selu Tulare, a u selu Beloljin domaćinstvo Milana Stojanovića. Martinović je ponovio čvrst stav Vlade da nijedan stanovnik neće biti zaobiđen i da će država zajednički raditi sa jedinicama lokalne samouprave, ne samo na trenutnoj sanaciji i oporavku nego i preduzimanju potrebnih mera kako bi se dodatno ojačali nasipi, a reke usmerile u svoja korita, i kako bi se ubuduće sprečile posledice većih razmera. On je apelovao na građane da, shodno običaju koji već postoji u mnogim državama, počnu da osiguravaju imovinu, kuće i useve.

Kao primer dobrog sprovođenja vladine politike i jednake brige o svakom kraju Srbije, ministar Martinović je naveo i novu zelenu pijacu, koju je danas svečano otvorio u Prokuplju, i čiju je izgradnju pomoglo Ministarstvo na čijem je čelu. Kako je naveo, reč je o modernoj, visokokvalitetnoj i jednoj od najlepših pijaca u ovom delu zemlje. Ovom prilikom, ministar je poželeo svim poljoprivrednim proizvođačima, voćarima i povrtarima iz ovog kraja, da u boljim uslovima rade i ostvare veći promet kvalitetne robe.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.