Martinović: Ulaganje u Veliku Planu će biti nastavljeno

Aleksandar Martinović
VELIKA PLANA – Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović posetio je danas opštinu Velika Plana i tom prilikom rekao da je Republika do sada uložila značajna sredstva za različite projekte na teritoriji te opštine i najavio da će sa tom praksom nastaviti.

Ministar je održao sastanak sa predsednikom opštine Velika Plana Igorom Matkovićem, nakon čega je obišao završne radove na rekonstrukciji Zelene pijace, kao i gradski trg. “Velika Plana je konkurisala kod ministarstva državne i lokalne samouprave za ovu godinu sa projektom koji se odnosi na rekonstrukciju gradskog trga, a ministarstvo će svakako gledati da izdvoji što više sredstava da pomogne opštini Velika Plana da se ovaj trg sredi”, rekao je Martinović.

On je dodao da je i zelena pijaca veoma važna za ovu opštinu jer je ovo pretežno poljoprivredni kraj i ima mnogo vrednih domaćina koji se bave različitim delatnostima u oblasti poljoprivrede i vinogradarstva i nova pijaca će da olakša prodaju njihovih proizvoda građanima će biti prijatnije da kupuju. “Očekujemo da se svi radovi završe do kraja marta i da pijaca bude otvorena što pre”, rekao je Martinović i istakao da je od čelnih ljudi opštine Velika Plana dobio informaciju i da su lokalni i regonalni putevi u ovom kraju u lošem stanju.

On je rekao da će o tome razgovarati sa kolegama iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kao i nadležnima u JP “Putevi Srbije” i apelovati da se taj problem što je pre reši. “Velika Plana je lepa opština, ovde žive časni i pošteni domaćini i ovaj kraj zaslužuje pomoć države i mi ćemo se truditi u okviru naših mogućnosti da i Velikoj Plani, ali i svim drugim opštinama sa teritorije podunavskog upravnog okruga pomognemo po svim pitanjima koja su važna za građane”, istakao je Martinović.

Matković je rekao da je rekonstrukcija pijace veliki projekat, vredan oko miliona evra, koji su uradili zahvaljujući pomoći ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, a ove godine ponovo su konkurisali za sredstva za rekonstrukciju gradskog trga. “Ovo je velika pomoć države i ministarstva za našu opštinu. Velika Plana nije velika opština. Ministar je došao kod nas i veliki su projekti za nama. Većinu sredstava za rekonstrukciju zelene pijace dalo nam je ministarstvo”, naveo je Matković dodajući da će i pored krize Velika Plana ući i ove godine u razmatranje za dobijanje novih sredstava.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: