Martinović u Merošini: Država značajno podržava razvoj opština i gradova na jugu

MEROŠINA – Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović boravio je danas u Merošini gde je obišao Narodnu biblioteku, za čiju je prvu fazu rekonstrukcije MDULS izdvojilo sredstva iz budžeta.

Martinović je izrazio zadovoljstvo što je Ministarstvo bilo u mogućnosti da skromno doprinese rekonstrukciji zgrade kulturnog centra, koja je glavno stecište kulturno-zabavnog i informacionog sadržaja. Dodao je da zgrada izgleda impozantno, te da se osim biblioteke u njoj nalazi i renovirana multifunkcionalna sala u kojoj se izvode pozorišne predstave i puštaju bioskopske projekcije.

Na sastanku koji je održao sa predstavnicima opštinske uprave i načelnikom Nišavskog upravnog okruga Petrom Babovićem, bilo je reči o planiranim projektima i o problemima i izazovima sa kojima se Merošina suočava. Sastanak je ujedno bio prilika da ministar opštinskoj upravi donira 20 laptop računara kao vid podrške razvoju i funkcionisanju elektronske uprave.

Govoreći o problemima, Martinović je naglasio da se najveći broj stanovnika Merošine bavi voćarstvom, te da bi od izuzetnog značaja bilo da postojeća hladnjača ponovo počne sa radom.

On je izrazio uverenje da će u saradnji sa resornim ministarstvom taj problem biti rešen. Ministar je istakao da Merošina ima budućnost i perpektivu, da u ovoj opštini funkcioniše nekoliko preduzeća u kojima su plate pristojne, te da Merošina od 2019. godine beleži sve veći broj novorođenčadi. „Politika koju sprovodi Vlada Srbije i predsednik Republike jeste da se značajna sredstva ulažu u lokalne samouprave na jugu zemlje, kako bi se građanima omogućilo da ostanu u svojim zavičajima, odnosno da im se obezbede uslovi koje imaju građani u velikim gradovima. Plan Vlade Srbije je da do kraja 2025. godine čitava teritorija zemlje bude pokrivena širokopojasnim internetom što će u značajnoj meri unaprediti život građana, posebno onih koji žive u brdsko-planinskim i ruralnim područjima, i omogućiti da svi građani, bez izuzetka, pristupe Portalu eUprava i koriste moderne usluge koje im je država stavila na raspolaganje“, zaključio je Martinović.

Tokom današnjeg boravka u Merošini, ministar je obišao Oblačinsko jezero, a posetio je i domaćinstvo preduzetnice Marije Milenković.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.