Martinović: Mionica u vrhu po organizovanosti

Aleksandar Martinović
MIONICA – Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović izjavio je prilikom posete Mionici da, nakon intenzivnog obilaženja lokalnih samouprava tokom poslednjih nekoliko meseci, može da kaže da opština Mionica spada u sam vrh po ogranizovanosti, angažovanosti, ali i uslovima koji su na raspolaganju građanima za sve vrste pomoći i usluga.

Nakon obilaska zgrada opštine i Uslužnog centra, koji je napravljen po najsavremenijim standardima, ministar Martinović je istakao da ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Mionica ove godine privode kraju projekat E-parlamenta, kojim je, u završnoj, drugoj fazi, predviđeno da odbornici svoj posao obavljaju u digitalizovanoj Skupštini.

“Cilj Vlade Srbije je da do kraja 2025. godine celokupna površina Republike Srbije bude pokrivena širokopojasnim internetom, što će građanima i lokalnim samoupravama u velikoj meri olakšati život i omogućiti ljudima koji žive u najudaljenijim i najnerazvijenijim delovima Srbije da koriste sve prednosti koje digitalizacija nosi sa sobom. Mnogi su sumnjali da naši građani ne umeju da koriste najsavremenije tehnologije, međutim u našem ministarstvu imamo podatak da u Srbiji postoji preko milion i po e-građana, koji koriste usluge portala E-uprava”, rekao je ministar Martinović.

On je konstatovao da opština Mionica uveliko primenjuje ove standarde, a da je njen predsednik Boban Janković primer kako se treba boriti za svoju lokalnu samoupravu. Prema rečima ministra, najbolji pokazatelj za to je podatak da je na evidenciji Službe za zapošljavanje samo 300 građana Mionice. Posvećenost opštinskog rukovodstva rešavanju svih problema dovešće i do veće angažovanosti Vlade Srbije u pružanju pomoći u vezi sa poboljšavanjem putne infrastrukture i vodosnabdevanja pojedinih sela, koja se suočavaju sa ovom nevoljom”, zaključio je ministar Martinović.

“Mi se trudimo da sprovodimo politiku predsednika Aleksandra Vučića i da svim građanima, bez obzira gde se nalaze, stvorimo podjednake uslove za život, i s tim u vezi nastavićemo da razvijamo Mionicu u svim oblastima”, poručio je predsednik opštine Mionica Boban Janković. Tokom posete Mionici ministar Martinović je obišao i rodnu kuću vojvode Živojina Mišića u Struganiku, kao i poljoprivredno gazdinstvo “Zets Orchard” Zorana Joksimovića, u selu Rajković.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: