Martinović: Do kraja godine trećina Srbije imaće jedinstveno upravno mesto

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović izjavio je danas prilikom posete Sremskim Karlovcima da je u planu otvaranje 17 upravnih mesta u Srbiji čime će do kraja godine trećina zemlje biti pokrivena ovim prostorijama.

Prema njegovim rečima, jedinstveno upravno mesto olakšava posao i proceduru ne samo građanima, već i zaposlenima u javnoj upravi.

“Mi u ovom trenutku u Republici Srbiji imamo otvorenih 38 jedinstvenih upravnih mesta. U planu je da do kraja ove godine otvorimo još 17 i to znači da ćemo na kraju ove godine imati jednu trećinu Republike Srbije koja je pokrivena jedinstvenim upravnim mestima. Građani ne moraju da idu od šaltera do šaltera već na jednom mestu mogu da ostvare jedno ili više svojih prava”, rekao je Martinović.

Kao prednost jedinstvenog upravnog mesta dodao je i to da u tim prostorijama pored opštinskih službi funkcioniše i služba za katastar nepokretnosti.

“Služba za katastar nepokretnosti je inače u sastavu Republičkog geodetskog zavoda. To je jedna republička institucija, a u praksi se pokazalo da je dobro kada su na jednom mestu i organi lokalne samouprave i služba za katastar nepokretnosti”, izjavio je Martinović.

Jedna od opština koja će dobiti jedinstveno upravno mesto su i Sremski Karlovci, a predsednik opštine Aleksandar Stojkečić istakao je da ova opština spada u red onih koje se razvijaju.

“Mi smo pristupili realizaciji ideje izgradnje Učeničkog doma. Ono što smo mogli kao opštinska uprava i administracija da uradimo je da izmenimo prostorni plan opštine i da parcelu starog vrtića prenamenimo za parcelu namenjenu za izgradnju Učeničkog doma Sada smo u fazi prikupljanja sredstava za izradu projektno – tehničke dokumentacije nakon čega bi usledila i sama izgradnja”, izjavio je Stojkečić.

Ministar Martinović je najavio pomoć i izgradnju jedinstvenog upravnog mesta u Sremskim Karlovcima početkom naredne godine, a na sastanku je razgovarano i o budućim projektima.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: